Extindere Orar la Aeroportul Brașov: Maximizarea Utilizării Infrastructurii pentru Depășirea Stării de Inactivitate

Administrația Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav se pregătește să implementeze un program extins de 16 ore, între orele 07.00 și 23.00, începând cu data de 15 ianuarie, conform promisiunilor.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, aduce în discuție rezervele legate de extinderea programului Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, având în vedere că, în prezent, doar o singură companie aeriană operează în zonă.

„Din data de 15 ianuarie, programul va fi prelungit. Există documente în acest sens, există oameni pregătiți și oameni care așteaptă să lucreze. Acuma, sigur, întrebarea este economică. Noi stăm la masă și discutăm, în condițiile în care nu ai trafic aerian, în condițiile în care este iarnă, în condițiile în care probabil de abia din aprilie vor începe și alți operatori să opereze pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Ce facem? Mărim programul, stăm în aeroport fără să facem nimic sau luăm decizii responsabile, bazate pe cheltuirea eficientă a banului public?”, spune președintele CJ Brașov.

Citeste și:  Unu din cinci decese în rândul copiilor mai mici de un an din Europa și Asia Centrală, legat de poluarea aerului – UNICEF

Șerban Todorică indică că există interes din partea altor companii aeriene să opereze zboruri de la Brașov în viitorul apropiat. „Sunt cel puțin două companii aeriene interesate, cu care suntem în discuții, suntem în negocieri și da, suntem convinși că în 2024 vom avea 300.000 de pasageri pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.