Familie germană blocată pe un drum interzis din Ceahlău, salvată de echipa Salvamont

O echipă Salvamont din județul Neamț a intervenit duminică pentru a salva o familie germană aflată într-o situație critică pe muntele Ceahlău.

Turiștii germani au intrat cu rulota pe un drum forestier cu acces restricționat, ceea ce a dus la suspendarea vehiculului deasupra unei râpe de 30 de metri. După ce s-au blocat, turiștii au apelat la autorități sunând la 112. Salvamontiștii au ajuns rapid la fața locului și au reușit să-i salveze folosind echipamente speciale.

Salvamont Neamț a descris incidentul pe pagina lor de Facebook, menționând că intervenția a fost finalizată cu succes: „Am evacuat o familie de cetățeni germani aflată în dificultate, cu camperul lor în pericol de a se prăbuși în gol circa 30 de metri. Deși veniți dintr-o țară cu reguli stricte, turiștii au ignorat semnele de avertizare de la intrarea pe drumurile forestiere, unde circulația publică este interzisă. După mai multe încercări, au reușit să rămână suspendați deasupra râpei. Au apelat la 112, iar intervenția a fost posibilă datorită noilor utilaje de troliere primite de la DSU. Nu știm cum au rezolvat situația cu autoritățile locale, dar suntem convinși că dacă o familie de-a noastră ar fi făcut acest lucru în Bavaria, povestea ar fi fost intens mediatizată în publicațiile germane Bild și Der Spiegel, prezentând turiștii români într-o lumină negativă.”

Citeste și:  Trei agresori au fost arestaţi, după ce au băgat în spital un bărbat din Săcele

Intervenția promptă a echipei Salvamont a prevenit o potențială tragedie, demonstrând încă o dată importanța respectării regulilor și semnelor de avertizare montane.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.