„Fără lacăte pe curtea școlii!”, valabil pentru 10 școli din Brașov

Ieri, 30 iulie, s-a aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local, proiectul „Fără lacăte pe curtea școlii”. Anunțul a fost făcut pe Facebook de către primarul municipiului Brașov, Allen Coliban:

Ce înseamnă asta? Curțile școlilor vor fi deschise pentru copii în weekend, în vacanțe și, acolo unde este cazul, după program, sub pază și în baza unor reguli de siguranță.

Cum a luat naștere acest proiect? Acest proiect a plecat din dorința cetățenilor de a deschide curțile școlilor pentru copii. În 2018, asociația Reactiv Braşov, prin David Sorin și Codrut Bucur, a strâns peste 8000 de semnături fizice pentru acest proiect și mă bucur că am reușit măcar în parte să ducem dorința lor la bun sfârșit. Vreau să le mulțumesc pentru munca depusă. Dacă pe vremuri puteam să ne jucăm în spatele blocului, astăzi mașinile au preluat mult din spațiul de joacă, iar pe stradă este evident lipsit de siguranță să ne lăsăm copiii să se joace. Astfel a reieșit necesitatea deschiderii curților școlilor în afara orelor de curs..

Ce s-a votat azi? Din păcate, deși proiectul propus de consilierii (cărora le mulțumesc pentru implicarea sinceră și profesionistă) USR PLUS includea 24 de școli care să intre în acest program, consilierii PNL și PSD au votat reducerea acestui număr la doar 10 şcoli. Asta înseamnă că mai puțini copii vor beneficia de acest proiect.

Ce urmează? În viitor, după implementarea lui în aceste 10 școli și după analiza impactului, ne vom lupta pentru a deschide și restul curților, micuții brașoveni având dreptul să se joace în siguranță, în cartierul lor.

Citeste și:  Cetățuia Brașovului se redeschide în Săptămâna Luminată

Cele 10 unități de învățământ incluse în acest program sunt:

– Școala Gimnazială nr. 3, str. Venus nr. 1;

– Școala Gimnazială nr. 5, str. Dr. I. Cantacuzino nr. 3;

– Școala Gimnazială Nr. 8, Str. Verii 2A;

– Școala Gimnazială Nr. 9 Nicolae Orghidan, corpul A + B, de pe str. Brazilor nr. 18 și Corpul C, de pe str. Prunului nr. 1;

– Școala Gimnazială Nr. 11 – Str. Busuiocului nr. 1;

– Școala Gimnazială Nr 14, Corp C, str. Fagurului nr. 1;

– Școala Gimnazială Nr. 15, str. Mihai Viteazu nr.100;

– Școala Gimnazială Nr. 31, str. Simeria nr. 5;

Citeste și:  Ediție istorică FIDELIS: Cea mai mare sumă investită în cadrul unei emisiuni 

– Colegiul Național Aprily Lajos, str. După Ziduri nr. 3;

– Liceul Silvic Dr. Nicolae Rucăreanu, str. Minerva nr. 11.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.