Federația Română de Gimnastică clarifică poziția în scandalul medaliilor de la JO 2024: FRG nu a fost niciodată de acord să se retragă medalia!

Federația Română de Gimnastică (FRG) a emis un comunicat oficial în care aduce clarificări cu privire la controversata decizie a Tribunalului Arbitral Sportiv (TAS) privind acordarea medaliei de bronz la sol în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

FRG subliniază faptul că inițiativa de a acorda medalii de bronz tuturor celor trei gimnaste implicate în acest caz – Ana Maria Bărbosu, Sabrina Voinea și americanca Jordan Chiles – a fost lansată de către avocații federației, cu acordul conducerii. Scopul a fost de a găsi o soluție echitabilă și de a evita escaladarea conflictului.

„Conducerea FRG, prin intermediul reprezentanților convenționali, a depus toate diligențele necesare pentru ca acest consens să fie atins. Subliniem faptul că au existat anumite solicitări din partea americană pentru ca acest deziderat să fie îndeplinit, solicitări pe care partea noastră le-a acceptat de fiecare dată, aspect apreciat de către reprezentantul convențional al părții americane”, potrivit comunicatului de presă.

Citeste și:  FLY LILI oferă reduceri de 20% pentru toate zborurile cu plecare din Brașov

În toată această perioadă, Federația Română de Gimnastică a fost susținută inclusiv de către Nadia Comăneci, pentru a se ajunge la un consens echitabil tuturor sportivelor, raportat la dificultățile de natură tehnică ce s-au dovedit a fi întâmpinate de către Federația Internațională de Gimnastică.

Potrivit Federației Române de Gimnastică, aceștia, alături de partenerii săi, au căutat mereu ca soluția acestui diferend să fie tranșată într-un mod în care se acordă respect și recunoștință sportivelor implicate.

„Pe această cale, facem apel către întreaga comunitate de gimnastică, atât din țară cât și din afara țării, să pună STOP atacurilor împotriva gimnastelor Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea și în special a Nadiei Comăneci a cărei intervenție a fost întotdeauna în favoarea tuturor celor trei sportive/ trei medalii. FRG nu a fost niciodată de acord să se retragă medalia!”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.