Festivalul 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP va avea loc în premieră la Brașov, în ultimul weekend din luna septembrie

În 28-29 septembrie 2024, va avea loc pentru prima dată în orașul BRAȘOV, “25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP”, un maraton al teatrului independent.

Festivalul este finanțat din bugetul municipiului Brașov, fiind organizat de Asociația Bis (BIS Teatru), un ONG cu profil cultural înființat în Sibiu în anul 2009.

Cu o vechime de peste un deceniu în peisajul cultural autohton, 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP s-a impus la nivel național grație conceptului său. Acesta presupune faptul că evenimentele se desfășoară fără oprire, timp de mai bine de 25 de ore, în mai multe spații din oraș, oferind publicului o largă paletă de expresii artistice alături de mesaje-manifest ale tinerei generații de artiști și performeri.

Prima ediție a maratonului teatral a avut loc în primăvara anului 2011, de Ziua Mondială a Teatrului, în Sibiu.
Anul trecut Festivalul a fost parte din Capitala Europeană a Culturii Timișoara 2023, cu o ediție memorabilă.
Iată că după TREISPREZECE ediții de succes pe axa capitalelor culturale Sibiu – Timișoara, FESTIVALUL 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP poposește în toamna anului 2024 la BRAȘOV.

Citeste și:  Forma de organizare a concursului de rezidențiat va rămâne nemodificată

Orașul de pe Tâmpa va găzdui nu mai puțin de 20 de evenimente (dintre care două online) în 12 spații din oraș, concentrate în 25 de ore.
Vor participa artiști din: Sibiu, București, Cluj, Timișoara, Brașov, Chișinău, Kampala (Uganda).


Spectacolele fetiș ale companiei BIS Teatru din Sibiu, NĂSCUT ÎN ’90 și NĂSCUT ÎN 2000 vor putea fi văzute în premieră la Brașov, alături de senzaționalul one-woman show TEA AND MILK cu Edith Alibec, aplaudat la Fringe Edinburgh în anul 2023.

Spectacolul HAMLET. EX al companiei REACTOR din Cluj Napoca va împărți noaptea teatrală cu performance-ul muzical BEAT BUKOWSKI al artistului-orchestră Charlie Fălămaș, proaspăt revenit după turneul său de peste ocean, precum și cu timișorenii de la THESPIS.

Cei mai tineri spectatori se vor bucura de feeria ANAZ ȘI DRAGONUL în aer liber în timp ce adolescenții de la FABRICA DE TEATRU din Sibiu și cei de la ASOCIAȚIA FERENTARI din București vor cuceri orașul în miezul zilei.

Citeste și:  Se dă startul înscrierilor pentru furnizorii de formare profesională care doresc să participe la programul Start-Up Nation 2024

Scena independentă locală va fi reprezentată de TEATRUL PARTICULAR BRAȘOV, în vreme ce TEATRUL NOU din București va uimi audiența într-un registru comic buf.

Cireașa de pe tort va fi fenomenalul one man show NIMENI NU ȘTIE CE E ÎN INIMA MEA care îl are în prim plan pe îndrăgitul și carismaticul actor FLORIN COȘULEȚ.
Spectacolul, care se joacă cu casa închisă la 17 ani de la premieră, va anima în premieră miezul de noapte în Cetatea Brașovului.

Bilete vor fi puse în vânzare online în 5 septembrie, odată cu dezvăluirea PROGRAMULUI COMPLET al festivalului.

Prețurile acestora vor fi accesibile, în ideea de a facilita accesul spectatorilor la cât mai multe evenimente.

Vor fi disponibile abonamente VIP, în număr limitat, valabile la toate evenimentele din cadrul festivalului, la prețul promoțional de 120 de lei.

Biletele la preț întreg vor costa 35 de lei, iar cele reduse (pentru studenți și elevi) 20 de lei.

Festivalul 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP care va avea loc la Brașov, în 28-29 septembrie, este un proiect FINANȚAT DIN BUGETUL MUNICIPIULUI BRAȘOV.

Citeste și:  Brașovul, în competiția pentru un viitor verde: printre cele 15 orașe din România care visează la neutralitate climatică

25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP este un concept BIS Teatru

Da, se joacă teatru la miez de noapte, la 5 dimineața, iar apoi de-a lungul zilei următoare.
Zeci de artiști tineri din țară, dar și din afara țării și chiar a continentului vin la Brașov în ultimul weekend din septembrie cu spectacole care de care mai surprinzătoare, provocatoare și inedite.
Iar tu, spectatorule, vei fi parte din acest maraton!
Accepți provocarea noastră? Te aventurezi alături de artiștii independenți în acest carusel de emoții și de senzații? Cea mai lungă zi teatrală, ziua de 25 de ore. Noaptea albă a teatrului independent. Brașov, facem așa încât să avem săli pline la miez de noapte?

https://www.facebook.com/respira.teatru

https://www.facebook.com/events/895772779078283

https://www.facebook.com/BisTeatru

https://www.instagram.com/bisteatru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.