„Festivalul de Artă Sacră Măgura 2023”, între 4-6 august

Cel mai așteptat eveniment cultural al verii, „Festivalul de Artă Sacră Măgura 2023”, va avea loc în pitorescul sat Măgura, din comuna Moieciu, ținutul cunoscut iubitorilor de natură și ca Poarta Carpaților. Evenimentul se va desfășura  în perioada 04-06 August 2023.

„Festivalul de Artă Sacră Măgura 2023” este un eveniment unic, dedicat promovării artei sacre și tradițiilor culturale în inima Transilvaniei. Măgura Branului, un loc încărcat de istorie și spiritualitate, va deveni, timp de trei zile, gazda unui spectacol impresionant de artă, muzică și slavă, ce vor răsuna în cadrul natural deosebit de la poalele Pietrei Craiului și a Bucegilor.

Cu sprijinul Consiliului Județean Brașov – finanțator al proiectului și al Primăriei Moieciu, festivalul se va desfășura în diverse locații din sat, programul festivalului fiind variat și cuprinzător pentru a satisface diverse gusturi și interese culturale. La festivalul de muzică sacră vor participa artiști consacrați pe scenele lumii. Cântece din tradiții diferite, deschid lumi diverse într-un cânt de bucurie și recunoștință a creației. Un periplu prin sat pentru cunoașterea oamenilor care prin meseriile lor cinstesc și sfințesc locul. Posibilitatea de a învăța de la tinerii măgureni dansurile satului, o întâlnire cu corul IRIS din Timișoara, workshop de instrumente muzicale cu instrumentiști cu renume pe scenele lumii, este o parte din programul gândit ca o întâlnire a satului cu spectatorii. Concerte, drumeție, ritualuri ale satului, o lume diversă care să mijlocească o întâlnire spirituală între artiști, sat și turiști.
Evenimentele festivalului vor include:

  • Concerte de muzică sacră susținute de coruri și interpreți de calibru internațional, care vor încânta publicul cu recitaluri de muzică clasică și spirituală: Teodora Brody Enache, violencelistul Andrei Kivu, chitaristul Călin Grigoriu, muzicienii Miruna Nagy (harpă) și Radu Nagy (violoncel), percuționistul Lucian Maxim, interpreta Valerie, pianiștii Noemi Biro și Cristian Niculescu, Sebastian Ripea – toacă, soliștii de operă – Ruxandra Donose, Alexandru Chiriac, Anda Pop și Ana Camelia Ștefănescu și corurile Iris Timișoara și Măgura de Rai, dirijate de Zeno Popescu.
  • Atelier de dansuri populare tradiționale, prezentate de ansambluri și trupe de dansatori talentați, aducând la viață frumusețea dansurilor sacre românești.
  • Expoziție de arta veșmintelor, ce va oferi o incursiune în patrimoniul cultural și spiritual al artei vestimentare.
  • Vizite la casele producătorilor locali unde participanții vor putea învăța tehnici și secrete ale meșteșugurilor tradiționale specifice zonei, și mic târg cu produsele acestora.
  • Ateliere de percuție, ritual de slăvire a apei, cântece și povești în jurul focului, povestea înălțimilor cu
    alpinistul Alex Găvan, povestea stelelor cu astronomul Anton Mihai.

Festivalul de Artă Sacră Măgura 2023 oferă participanților ocazia de a se conecta cu tradițiile și valorile culturale străvechi, precum și de a experimenta energia specifică acestui loc încărcat de misticism și frumusețe naturală. Actrița Angela Amecke, inițiatoarea și ”sufletul” evenimentului, va fi ghid artistic și prezentator al festivalului.

Așadar, alăturați-vă Festivalului de Artă Sacră Măgura 2023 în perioada 4-6 August 2023, pentru a celebra împreună patrimoniul nostru cultural și spiritual.

Pentru mai multe informații și programul complet al evenimentelor, vă rugăm să vizitați site-ul nostru oficial: www.festivalmagura.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.