Festivalul „Ecoul Pietrei Craiului” din Zărnești, sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național de Muzică și Dans „Ecoul Pietrei Craiului” se bucură de un prestigios susținător: Ministerul Culturii. Prin acordarea Înaltului Patronaj, instituția recunoaște importanța acestui eveniment în promovarea culturii și a tinerelor talente din România.

Festivalul, care se va desfășura în perioada 4-6 octombrie 2024, la Casa de Cultură a orașului Zărnești, își propune să ofere o platformă de exprimare pentru artiștii de toate vârstele, oferindu-le șansa de a fi descoperiți și apreciați de un juriu format din personalități marcante ale scenei artistice românești.

„Suntem onorați de încrederea pe care Ministerul Culturii ne-a acordat-o. Acest sprijin ne motivează să organizăm o ediție și mai frumoasă a festivalului nostru”, a declarat pe pagina personală de Facebook, Andrei Coman, directorul artistic al evenimentului.

Citeste și:  Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat aproximativ 1.500 de situații de urgență

Un juriu de excepție va avea sarcina de a evalua performanțele concurenților. Printre membrii juriului se numără nume sonore ale scenei muzicale românești, precum soprana Felicia Filip, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu și Gheorghe Turda. De asemenea, regizorul de operă Cristian Mihăilescu și producătoarea TV Iuliana Marciuc își vor aduce experiența și profesionalismul în evaluarea tinerelor talente.

Concursul cuprinde cinci secțiuni: muzică populară, muzică pop (repertoriu românesc și internațional) și dansuri (tradiționale și moderne). Înscrierile s-au desfășurat până pe 15 septembrie, iar toate detaliile privind participarea pot fi găsite pe site-ul oficial al festivalului.

Sponsori & Parteneri: Dino Parc Râșnov, Pensiunea Tohanu Vechi, Restaurantul Casa Rustică Zărnești, Compania AVON, Olympus Foods România, Visit Zărnești, BizBrașov, Monitorul Expres Brașov și BrașovȘtiri.

Citeste și:  Brașovul, în competiția pentru un viitor verde: printre cele 15 orașe din România care visează la neutralitate climatică

Despre Festivalul „Ecoul Pietrei Craiului”

Festivalul „Ecoul Pietrei Craiului” s-a impus de-a lungul anilor ca unul dintre cele mai importante evenimente culturale din regiune. Organizat de Centrul „Artist pentru Artă”, în parteneriat cu Primăria Orașului Zărnești, festivalul își propune să promoveze valorile culturale românești și să susțină tinerii artiști în dezvoltarea lor artistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.