Brașovul găzduiește Festivalul Internațional de Muzică de Cameră pentru Studenți

Facultatea de Muzică a Universității Transilvania din Brașov găzduiește cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră pentru Studenți, o inițiativă menită să revoluționeze educația muzicală și să ofere tinerilor muzicieni oportunități unice de dezvoltare și perfecționare. Acest eveniment este finantat de Primaria Municipiului Brasov în cadrul concursului local de proiecte culturale.

Ediția de anul acesta a Festivalului, care va avea loc între 11 și 14 iulie 2024, reunește studenți muzicieni din instituții de învățământ superior din țară și din afara granițelor. Printre participanți se numără studenți de la Escola Superior de Música e Artes do Espectáculo din Porto, King’s College din Londra, Academia Națională de Muzică G. Dima din Cluj-Napoca, Hochschule für Musik und Tanz din Aachen-Köln, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău și Universitatea de Vest din Timișoara.

Citeste și:  Restricții de trafic în Cartierul Coresi, între 20-22 septembrie, pe durata competiției Brașov Running Festival

Timp de patru zile, participanții vor concerta în fața publicului brașovean, prezentând un repertoriu variat din toate genurile și stilurile muzicale. De asemenea, vor beneficia de masterclass-uri susținute de profesioniști renumiți: Andrei Parfenov (Academia de Muzică și Teatru Mendelssohn Bartholdy, Leipzig), Iuliana Muench (New Philharmonic of Westphalia), Valentin Șerban (câștigător al Concursului Internațional G. Enescu).

Evenimentul își propune să crească nivelul Festivalului la o dimensiune internațională și să ofere tinerilor muzicieni ocazia de a se cunoaște, de a împărtăși experiențe profesionale și de a-și îmbogăți practica interpretativă. Intrarea la concerte este liberă, iar publicul este așteptat în număr cât mai mare pentru a susține tânăra generație de artiști.

Citeste și:  ”ENKIDU CU CĂRȚI ȘI FILME” se întoarce și anul acesta în școlile din județul Brașov

„Suntem extrem de entuziasmați să lansăm cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră pentru Studenți, care va oferi tinerilor noștri muzicieni oportunități unice de a-și dezvolta talentul și de a-și construi o carieră de succes în domeniul muzical. Credem că acest proiect va contribui semnificativ la creșterea nivelului educației muzicale în România și la promovarea tinerelor talente pe plan internațional.” – Prof. Dr. Anca Preda, coordonatorul proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.