Festivalul pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei” se va desfășura în perioada 30 -31 octombrie, la Cetrul Cultural Reduta

Anul acesta, Festivalul Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei” a ajuns la cea de-a XVI-a ediție și se va desfășura în perioada 30 -31 octombrie 2024 la Centrul Cultural Reduta.

Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov. Valoarea totală a acestui proiect este de 192.771 lei, din care contribuția Primăriei Municipiului Brașov este de 83.402 lei (43,26%).

Festivalul este deschis tinerilor interpreți de muzică populară din întreaga țară cu vârste cuprinse între 16 – 25 de ani și are ca scop descoperirea şi lansarea de noi şi valoroase talente interpretative.

Juriul format din OANA GABRIELA PETRICA, vicepreședinte Asociația Centrelor Culturale, ROBERT LASZSLO, manager CJPCCT Satu Mare și CORNELIA RADOCEA, solist vocal, a avut o misiune dificilă, deoarece s-au înscris tineri din județele Botoșani, Mureș, Suceava, Olt, Brașov, Neamț, Teleorman, Iași, dar și din Alba, Bacău, Sibiu, Sălaj, Vaslui, Mehedinți, Ilfov.

Citeste și:  Salariul minim pe economie va fi de 4.050 lei de la 1 ianuarie 2025

Pe scenă vor urca 16 tineri interpreți, câștigători ai festivalurilor concurs de muzică populară din țară și din străinătate: AVADANEI ANDRA ELENA, BALOGH VASILE, BĂDILĂ NATALIA, BERTEA DELIA, BORDIANU MARILENA, CATANĂ MIHAELA, CIOBANU MIHAI, FILIP IOANA, GURAMBA TEODORA, MONETE DIANA, MUSCALU LUIZA, POPA PETRONELA, POPESCU ANDREEA DENISA, RACOȚIA MIRUNA, TIȘE DIANA CAMELIA și ZGÂRDĂU DARIA ERIKA.

Ei vor interpreta o doină, o baladă sau un cântec doinit (fără acompaniament) și o piesă cu acompaniament, multe dintre acestea fiind culese de la rapsozi populari.

Dintre câștigătorii edițiilor anterioare se numără nume sonore ale cântecului popular românesc, precum Din Ilinca,  Anișoara Popescu, Olguța Berbec, Alisa Toma, Florin Covaci, Gabi Rusu, Ionuţ Cocoş sau Vlăduţ Sărmaş. Iuliana Elena Călin.

Citeste și:  România a suspendat total o convenție cu Rusia veche de 31 de ani privind impozitele pe venit şi pe capital

În 30 octombrie, de la ora 18.00 va avea loc Spectacolul concurs în cadrul căruia vor evolua pe scenă tinerii interpreți acompaniați de orchestra Plaiuri Transilvane, dirijor Iosif Ioan Liviu, urmat de recitalurile susținute de laureatul festivalului 2023, Nicușor Alex Golfin, Nicolae Datcu, Ciprian Roman și de îndrăgita interpretă de muzică populară, Mariana Anghel.

În cea de-a doua zi, 31 octombrie, tot de la ora 18.00 vă invităm la GALA LAUREAȚILOR. Festivalul Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei” 2024, ediția a XVI-a. Seara se va încheia cu recitalurile interpreților George Muraru, Anuța Săgneanca și Ionuț Fulea.

Citeste și:  Decizii importante ale Comitetului de Monitorizare al Programului Interreg VI-A România-Bulgaria

Din programul festivalului nu vor lipsi momentele susținute de Ansamblul folcloric POIENIȚA.

INTRAREA ESTE LIBERĂ !

Festivalul își propune să contribuie la descoperirea și promovarea celor mai valoroși tineri interpreți de muzică populară, la valorificarea comorilor cântecului și portului popular românesc și la introducerea sa în circuitul valorilor spirituale.

Festivalul Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei” 2024, ediția a XVI-a va fi înregistrat de FAVORIT TV și va fi difuzat ulterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.