Festivalului “Spiritul Iernii”, pe 6 decembrie, la Casa de Cultură din Feldioara

Brașovenii și turiștii sunt invitați ȋn data de 6 decembrie 2023, ora 18:00, la Casa de Cultură Feldioara pentru a lua parte la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului “Spiritul Iernii”.

Iniţiat ȋn anul 2011, alături de alte două festivaluri, ca parte a proiectului “Obiective culturale, tradiţii și obiceiuri ȋn Comuna Feldioara”, evenimentul a fost susţinut timp de 10 ediţii consecutive de Primăria Comunei Feldioara, ca parte a strategiei de valorificare a tradiţiilor locale ȋn scopul păstrării și perpetuării acestora.

Evenimentul marchează ȋnceputul perioadei sărbătorilor de iarnă, atȃt prin programul tematic pregătit de localnici și invitaţii speciali, cât și prin straiele de sărbătoare pe care localitatea le ȋmbracă ȋncepȃnd cu acest moment.

Citeste și:  Începe cea de-a IX-a ediție Alpin Film Festival, la Brașov, Predeal și Râșnov

Parteneriatul strâns cu Liceul “Petru Rareș” Feldioara şi Școala Populară de Arte și Meserii “Tiberiu Brediceanu” Brașov a cărei Secţie Externă funcţionează deja de doi ani la Feldioara, se oglindeşte frumos în programul acestui eveniment care pune în valoare momentele pregătite cu drag de elevii şi cadrele didactice ale celor două instituţii.

Evenimentul este ȋncununat de prezenţa extraordinară a doamnei Narcisa Suciu, cea care va aduce spiritul iernii și al Sărbătorii Nașterii Domnului, prin cȃntec și colind românesc, în sufletele tuturor.      

Programul detaliat al evenimentului este următorul:

  • 18:00 Deschiderea Festivalului, Fanfara de Juniori Feldioara
  • 18:25 Clasa de Dans popular a Secţiei Externe Feldioara
  • 18:45 Recital Andreea Cristea, Alexandru Climescu şi Mara Hodorogea
  • 19:00 Colinde – Corul Liceului “Petru Rareș” Feldioara
  • 19:15 Minirecital la pian – Ingrid Ciubotariu şi Adelina Mailat
  • 19:30 Grupul de colindători al Școlii Populare de Arte și Meserii – Brașov
  • 19:45 Recital extraordinar NARCISA SUCIU
  • 20:30 Aprinderea luminilor festive ȋn Bradul de Crăciun 
Citeste și:  Wizz Air, prima companie aeriană ultra low cost care va opera zboruri cu cel mai nou model din familia A 320 - Airbus A 321 XLR

Căminul Cultural Feldioara: Tȃrg tradiţional cu meșteri populari feldioreni și invitaţii lor şi Tȃrg caritabil organizat de elevii Liceului “Petru Rareș” – Feldioara. Intrarea este liberă, ȋn limita locurilor disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.