Filiala de Cruce Roșie Brașov participă la „Târgul Serviciilor de Prevenire și Asistență în domeniul Drogurilor”

Filiala de Cruce Roșie Brașov este prezentă astăzi până la orele 16.00 la „Târgul Serviciilor de Prevenire și Asistență în domeniul Drogurilor ”, eveniment organizat în Parcul Central „Nicolae Titulescu” de către Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov.

„Astăzi, de Ziua internațională împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri, dar nu numai astăzi, dorim să atragem atenția tinerilor: stați departe de droguri!”- Gabriela Cercel, director Crucea Roșie Brașov.

Consumul de droguri reprezintă una dintre cele mai grave probleme de sănătate publică cu care se confruntă societatea noastră.

Potrivit raportului anual al Agenției Naționale Antidrog (ANA) pentru anul 2022, cele mai mari rate de consum se observă în rândul populaţiei tinere, iar adolescența este perioada cu vulnerabilitatea cea mai mare la inițierea consumului de droguri. Cea mai mică vârstă de debut declarată pentru consumul de noi substanțe psihoactive fiind de 12 ani.

Citeste și:  Se fac înscrieri pentru posturile scoase la concurs în Poliția Română până la data de 7 iulie

„Prin activități repetate și pluridisciplinare, tendințele de consum pot fi reduse. Dacă lucrăm cu acești tineri, putem influența pozitiv comportamentul pe termen lung”, este de părere Gabriela Cercel, director Crucea Roșie Brașov.

Voluntarii Crucea Roșie se adresează așadar și astăzi tinerilor prezenți cu această ocazie în Parcul Central „Nicolae Titulescu”, vorbindu-le despre efectele nocive ale consumului de droguri și participând alături de aceștia la diverse activități, punctuale.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România (SNCRR) derulează în perioada mai- noiembrie 2024 în parteneriat cu filiala de Cruce Roșie Brașov Descoperă puterea din tine!, proiect ce urmărește creșterea gradului de conștientizare a consecințelor negative ale consumului de droguri în rândul tinerilor și adolescenților din județul Brașov.

Citeste și:  15 iulie este ultima zi de înscriere la Murals of Youth, festivalul de artă murală dedicat liceenilor

Descoperă puterea din tine! este un proiect finanțat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Agenția Națională Antidrog- programul de interes national în domeniul prevenirii și asistenței medicale, psihologice și sociale a consumatorilor de droguri pentru perioada 2023-2026 (PIN).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.