Filme româneşti de Cannes care se văd la Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL

Patru filme româneşti, de lungmetraj şi scurtmetraj, care au premiera internaţională în cadrul Festivalului de la Cannes, vor fi prezentate la ANONIMUL IIFF, între 9-15 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

ÎNTREGALDE, cel de-al şaptelea film semnat de Radu Muntean, inclus în secţiunea Quinzaine des Realisateurs a Festivalului de la Cannes , o captivantă poveste cu accente de thriller despre limitele generozităţii, în care joacă Maria Popistaşu, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan şi Toma Cuzin se regăseşte în programul ANONIMUL IIFF.

Proiectate în Semaine de la Critique şi Cinefondation, scurtmetrajele INTERFON 15 (r. Andrei Epure) şi PRIN ORAŞ CIRCULĂ SCURTE POVEŞTI DE DRAGOSTE (r. Carina Daşoveanu) vor putea fi văzute la ANONIMUL IIFF în afara competiţiei, în timp ce WHEN NIGHT MEETS DAWN (r. Andreea Borţun), inclus în Quinzaine des Realisateurs, face parte din competiţia de scurtmetraj românesc a ANONIMUL IIFF.

Citeste și:  Bradul de Crăciun al clubului Kids Tâmpa Brașov a umplut sala cu aproape 1000 de sportivi ai Brașovului

De asemenea, CAMP DE MACI, lungmetrajul de debut al lui Eugen Jebeleanu, cu Conrad Mericoffer în rolul principal, va fi proiectat în cadrul festivalului, în afara competiţiei. Filmul a avut premiera internaţională la Festivalul Internaţional Tallinn Black Nights şi a câştigat deja peste cinci premii.

Trailer ÎNTREGALDE: https://youtu.be/DySmvrQ70rY

Trailer CAMP DE MACI: https://youtu.be/En6KZDnnMjc

Patru poveşti puternice şi incomode, realizate de tinere regizoare din România, completează programul festivalului cu o secţiune dedicată: EMPIRIC (r. Ioana Ţurcan), FRAGILE CODEPENDEŢA (r. Ioana Mischie), LOCURI ASCUNSE (r. Teona Galgoţiu) şi SCURTĂ LECŢIE DE ORNITOLOGIE (r. Miruna Minculescu).

Programul ANONIMUL 2021 cuprinde două competiţii de scurtmetraje, româneşti şi internaţionale, o competiţie de lungmetraj, precum şi proiecţii de film de lungmetraj şi scurtmetraj în afara competiţiilor, urmate de întâlniri şi dialoguri între cineaşti şi public.

Citeste și:  România a primit avizul formal al OCDE în domeniul politicilor educaţionale

Mai multe detalii, precum şi programul festivalului, vor fi comunicate pe parcursul săptămânilor viitoare pe www.festival-anonimul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.