Filmul „Mihai Viteazul- Prințul intrat în legenda Europei“, cu Maia Morgenstern și Denis Ștefan, în Brașov, pe 24 Ianuarie

Orasul Brasov găzduiește pe 24 Ianuarie, in Ziua Unirii Principatelor, Proiecția Specială a filmului Mihai Viteazul Prințul intrat în legenda Europei. Evenimentul va avea loc miercuri, 24 Ianuarie, de la ora 13 00, la Cinema One Laserplex din Centrul Coresi.

In rolurile principale sunt binecunoscutii actori Denis Ștefan, Maia Morgenstern si Nicodim Ungureanu. Regia este semnata de Mihaela Mihai.

Productia a fost filmata si in Brasov si aduce in exclusivitate informatii descoperite chiar in aceste locuri, in orasul in care Mihai Viteazul a facut patru popasuri. Filmul a fost prezentat la lansare si in doua festivaluri internationale, in Franta si America.

Destinat romanilor, cu o Audiență Generală, Productia cinematografica se bazează pe documente și declarații, în premieră, ale prof. pr. dr. Vasile Oltean, teologul care a descoperit in Brasov un manuscris rar despre Mihai Viteazul și obiecte aparținând domnitorului. Filmarile au avut loc la Biserica Sfantul Nicolae si Muzeul Prima scoala romaneasca, locul care adaposteste in Șcheii Brașovului si prima piesa de teatru cu subiect românesc, scrisa de un român, care vorbeste despre domnitor. 

Citeste și:  Concursul Național de Animație ,,WORLD OF ANIMATION”, ediția a III-a

La Proiectiile de Gala, in prezenta actorilor principali, filmul s- a bucurat de un impact pozitiv, remarcabil.

TRAILER OFICIAL https://www.youtube.com/watch?v=bXUROJZnMPM

Synopsis film

Filmul prezintă, ca o amintire a Domnitorului (Denis Ştefan) care călătoreşte în timp alături de soţia sa, Doamna Stanca (Mihaela Mihai), viaţa lui Mihai Viteazul, cel mai strălucitor Domnitor al româanilor. Viaţa lui Mihai este retrăită de spiritul său şi al doamnei Stanca, reîntorşi în locul naşterii Voievodului, Drăgoeşti. Un film despre evoluţia tânărului care, în numai şapte ani reuşeşte să facă o politică aşa cum Europa nu mai văzuse niciodată. Şi schimbă, deşi pentru puţină vreme, o epocă afundată într-o brutalitate incredibilă. Un tânăr care s-a aventurat cu îndrăzneală şi sinceritate în strategii uimitoare, mai mult decât ajunsese să o facă vreodată un român al acelor timpuri, într-o lume neliniştită de frământări politice. Este povestea Voievodului care la acea vreme a cutremurat gândurile şi acţiunile Europei, cucerind încrederea conducătorilor ţărilor europene ale epocii sale, înainte să împlinească vârsta de 40 de ani. Un vizionar care a dus la crearea României de astăzi şi al cărui destin a rămas pentru totdeauna în istorie. Mihai se ridică peste regulile marilor puteri pentru a uni românii. O alegere grea. Aflată între dorinţa şi rugăciunile mamei, Tudora (Maia Morgenstern), care se călugăreşte pentru a se ruga pentru victoriile sale, lupta de încurajare a prietenului, confidentului şi tovarăşului său, Căpitanul Maldăr (Aurelian Man) şi zbuciumul sălbatic al imaginii dedicatei lui soţii Stanca, rămasă singură, care îl urmăreşte inconştient, până la final. Un fiu care a dus povara unui destin născut din iubire, dar tragic. Şi frumos în acelaşi timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.