Firmele de asfaltare au primit un ultimatum: fie fac reparațiile cum scrie la carte, fie sunt sancționate

Viceprimarul Sebastian Rusu a convocat astăzi, 13 aprilie, cele trei firme care au încheiate contracte pentru reparații străzi cu Primăria Brașov, pentru a le atrage atenția asupra calității precare a unora dintre lucrări, precum și asupra ritmului lent cu care se derulează activitatea de reparați a gropilor de pe străzile din municipiu. Decizia convocării acestor firme vine și pe fondul nemulțumirii cetățenilor cu privire la modul de execuție a unor lucrări de asfaltare din oraș.

Reparațiile din această perioadă presupun intervenții superficiale, ,,plombări”, astfel încât circulația să se poată desfășura în condiții de siguranță, însă aceasta nu înseamnă că intervențiile nu ar trebui să fie de calitate, conform standardelor, și să reziste o perioadă mai lungă de timp. Dacă aceste lucrări nu vor fi făcute la calitatea cerută, Primăria ia în calcul să nu pornească lucrările de anvergură, din cauza riscului ca acestea să fie tot de proastă calitate.

„Lucrările de reparații străzi au început cu mai bine de o săptămână în urmă, dar pot să vă spun că nu sunt mulțumit de prestația asfaltatorilor. Am fost pe teren, am primit și numeroase sesizări, drept pentru care astăzi i-am convocat la sediul primăriei pe toți cei care asfaltează, pentru a avea niște discuții detaliate cu ei în ceea ce privește modalitatea de lucru, ritmul pe care aceștia îl au și le-am explicat ce trebuie să se schimbe. Vor trebui să se miște mult mai repede. Vreau ca până în preajma sărbătorilor să avem reparate toate gropile din municipiul Brașov – și aici nu vreau să am parte de scuze din partea lor, întrucât le-am comunicat din timp că aceste lucrări trebuie terminate. Nu ne vom apuca de lucrările mari atât timp cât vremea nu ne permite, drept pentru care prioritatea zero a primăriei este de a termina și a asfalta toate gropile din municipiul Brașov. Totodată, le-am impus asfaltatorilor ca nivelul de reparare a gropilor să fie unul conform standardelor pe care noi le avem. Nu vreau să existe denivelări, fiecare groapă trebuie refăcută așa cum scrie la carte și, dacă este nevoie, bucata care trebuie decapată să fie mai mare, astfel încât reparația să fie de durată și să nu avem probleme cu ele, asfaltul să sară, pentru că vor trebui să le facă în garanție. Vă asigur că în cazul în care aceste lucrări nu sunt îndeplinite conform cerințelor și standardelor pe care le avem vom recurge la sancțiuni. Acest lucru l-am transmis și firmelor prestatoare și așteptăm de la ei calitate și servicii așa cum trebuie“, a declarat Sebastian Rusu, viceprimar al municipiului Brașov.

Citeste și:  Ce aduce noroc la bani în noul an: 5 lucruri pe care să le faci de Revelion

Astăzi, S.C. Eurostrada execută lucrări de reparații gropi pe str. Buzești, Basarabia, Narciselor, Hărmanului, Lăcrămioarelor, b-dul Griviței, Zizinului, ridicarea la cotă a capacelor de canal pe str. Bârsei; amenajare strada Bârsei – lucrări de casetare, bordurare, turnare asfalt; amenajare strada Pomiculturii.

Cele două firme, Recon și RS Activ, execută lucrări de reparații gropi pe str. Cibinului, Pajiștei, Carpaților, Zorilor, amenajare aleii pe str. Carpaților (Metrom) și Verii, la Școala Gimnazială nr. 8, (Recon) și reparații pavaj, cămin și rigole pe str. Republicii, reparații borduri și alveole pe b-dul 15 Noiembrie și str. Iuliu Maniu, reparații gropi pe str. Lacurilor, Prunului, Poienelor (RS Activ).

Citeste și:  S-a terminat Yellowstone: ce urmează?

Zilnic, brașovenii vor avea posibilitatea să monitorizeze programul de reparații al străzilor din Brașov. Primăria Brașov publică, în fiecare dimineață, pe pagina de Facebook, programul de reparații din ziua curentă.

Lucrările de întreținere și reparații străzi sunt împărțite în două loturi, astfel:

Lotul I – SC Eurostrada:
– Străzile din partea nordică delimitate de str. Zizinului, Toamnei, M.Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str.Al.I.Cuza), str.Al. I. Cuza, Avram Iancu, str. Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lunga), Calea Făgăraşului. 
În Lotul I se includ toatele elementele geometrice ale străzilor Zizinului, Toamnei, M.Kogălniceanu, inclusiv intersecţiile.


Lotul II – asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ:

Citeste și:  Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România face apel la instituţiile statului să ia măsuri de protejare a activităţii jurnaliştilor

– Străzile din partea sudică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – Al.I.Cuza), Al.I.Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector Avram Iancu – str.Lungă), Calea Făgăraşului.
În Lotul II se includ toate elementele geometrice ale străzilor: Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str.Al.I.Cuza), str.Al.I.Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector str.Avram Iancu – str.Lunga), Calea Făgărașului, inclusiv intersecțiile. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.