Flacăra Olimpică a fost aprinsă aseară, la finalul spectacolului grandios de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024

Printre cei 6000 de sportivi care au defilat în fața publicului de pe malurile Senei și a lumii întregi s-au aflat și tricolorii, salutați din tribuna oficială aflată în fața Turnului Eiffel, de către președintele României, Klaus Iohannis, Elisabeta Lipa, președinta Agenției Naționale pentru Sport, și Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Tony Estanguet, președintele Comitetului de Organizare al Paris 2024, și Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional, le-au transmis mesajele olimpice sportivilor prezenți, iar Emmanuel Macron, președintele Franței, a declarat deschise întrecerile celei de a XXXIII-a Olimpiade.

Printre gloriile sportului mondial care au asigurat ultimul schimb al ștafetei torței olimpice, s-a aflat “Zeița de la Montréal”, marea noastră gimnastă, Nadia Comăneci.

Citeste și:  Unu din cinci decese în rândul copiilor mai mici de un an din Europa și Asia Centrală, legat de poluarea aerului – UNICEF

Românii au avut aseară nenumărate motive de mândrie națională. Să rămânem în continuare alături de cei 106 sportivi care în aceste zile luptă pentru noi toți! Hai, România!🇷🇴

Foto: @Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.