Forumul Apelor Dunărene: „Inovații în sectorul apei pentru o nouă realitate climatică”

International Association of Water Service Companies in the Danube River (IAWD) și Banca Mondială, în parteneriat cu Asociația Română a Apei și Compania Apa Brașov, organizează în perioada 29 – 31 mai 2024, la Hotelul Kronwell din Brașov, evenimentul internațional Forumul Apelor Dunărene.

Forumul va atrage peste 150 de reprezentanți marcanți din sectorul apei din Bazinul Dunării și din întreaga lume. Printre temele abordate se numără impactul schimbărilor climatice asupra sectorului apei din regiune, biodiversitatea, accesul la apă potabilă și canalizare, precum și protejarea resurselor de apă din lume. Evenimentul include sesiuni de dezbateri referitoare la efectele fenomenelor climatice extreme asupra operatorilor serviciilor de apă, cu exemple de bune practici.

Citeste și:  Țigările electronice de unică folosință, o bombă cu ceas pentru sănătate, avertizează InfoCons

Compania Apa Brașov este un membru activ al Asociației profesionale IAWD și IWA. Facem precizarea că, IAWD este o asociație a operatorilor de servicii de apă și de canalizare-epurare, din regiunea Dunării. Ea reunește membri din 14 țări, printre care și Compania Apa Brașov, Aquatim S.A, Apaserv Satu Mare și Apa Nova București.

Programul Danube Water a fost înființat acum 10 ani, este finanțat de Banca Mondială și de Guvernul Austriei și are ca scop reunirea reprezentanților țărilor din bazinul hidrografic al Dunării care au aceleași probleme de infrastructură, dat fiind trecutul lor comun. Unul dintre scopurile acestui program este și acela de a fi o platformă de schimb de experiență între companiile de apă și asociațiile din regiune. În plus, are o componentă de învățare, cu ajutorul Centrelor de excelență înființate, unul dintre ele fiind la Brașov.

Citeste și:  Teutonic Fest Hărman revine cu o nouă ediție în incinta Cetăţii Medievale @ 27-28 iulie 2024

Este o onoare pentru Compania Apa Brașov să fie parte la acest eveniment internațional, organizat în premieră în România.

Sesiunile din cadrul Forumului vor începe de la ora 15:00, în sala de conferințe de la etajul II.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.