Fugar din Brașov, prins în Germania și adus în țară pentru violență în familie

La data de 5 și 6 martie 2024, Poliția Română a adus în țară 5 persoane, ce aveau emise pe numele lor mandate de executare a unor pedepse sau de arestare preventivă. Operațiunea „Cooperare Internațională” a fost realizată cu sprijinul autorităților din Germania, Franța și Marea Britanie.

Printre cei aduși în țară se numără:

  • Un bărbat de 24 de ani, din Gorj, urmărit internațional pentru furt calificat. Acesta a fost adus din Germania, unde a fost condamnat la 2 ani de închisoare.
  • Un bărbat de 27 de ani, din Brașov, urmărit internațional pentru violență în familie. A fost adus tot din Germania, unde a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare.
  • Un alt bărbat, de 36 de ani, domiciliat în București, urmărit internațional pentru săvârșirea de infracțiuni de furt calificat. Acesta a fost adus din Marea Britanie, având un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani.
  • Un bărbat, de 51 de ani, din Mehedinți, a fost escortat din Marea Britanie, fiind urmărit internațional pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Judecătoria Drobeta Turnu Severin a emis pe numele acestuia un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 200 de zile.
  • Un bărbat, de 52 de ani, domiciliat în Giurgiu, urmărit internațional pentru infracțiuni la regimul rutier. Acesta a fost adus din Marea Britanie, având emis de către Judecătoria Sectorului 4, pe numele lui, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 2 ani.
Citeste și:  Emoție și multă bucurie pentru absolvenții Academiei Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” Brașov

Toți cei cinci au fost încarcerați în penitenciare din România, unde vor executa pedepsele primite.

Acțiunile de cooperare internațională sunt esențiale pentru combaterea criminalității transfrontaliere și pentru aducerea în fața justiției a infractorilor. Poliția Română va continua să desfășoare astfel de operațiuni, în colaborare cu partenerii săi din străinătate.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.