Galeria Terapiilor pentru copiii cu nevoi speciale, ediția a treia, va avea loc în perioada 24-26 mai 2024 la Brașov

.Galeria Terapiilor pentru copiii cu nevoi speciale, ediția a treia, organizată de către Asociația „Albert și zâmbete”, va avea loc în perioada 24-26 mai 2024 la Brașov.

Manifestarea va reuni 22 de speakeri, printre care terapeuți, pedagogi și specialiști de renume național și internațional, precum și persoane cu dizabilități, în cadrul a 3 conferințe: Conferința specialiștilor, pe 24 mai; Conferința părinților, pe 25 mai; Conferința motivațională, pe 26 mai.

Vor fi 17 terapeuți, specialiști și organizații resursă din domeniu, în cadrul galeriei de prezentare din Coresi Shopping Mall, unde se vor organiza și ateliere pentru copii, în perioada 25-26 mai, la care sunt așteptați peste 200 de participanți.

Evenimentul care va promova incluziunea și va împuternici comunitatea noastră, va inspira și va conecta, va putea fi urmărit online în transmisiune live pe pagina de social media a Asociației „Albert și zâmbete”.

Informaţii cuprinzătoare despre acest proiect de suflet au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă la Consiliul Judeţean Braşov, la care au participat Endre Csato – preşedintele Asociaţiei „Albert şi zâmbete”, alături de Corina Csato, Julieta Gîrbacea – directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, Camelia Băzgan – reprezentanta Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Braşov, alături de preşedintele CJ Constantin Todorică Şerban.

Citeste și:  MAE îndeamnă cetățenii români să-și revizuiască planurile de călătorie în Kenya, pe fondul violențelor antiguvernamentale în această țară

Într-o lume în care fiecare copil merită să fie văzut, auzit și sprijinit în evoluția sa, Galeria Terapiilor s-a născut din dorința de a aduce zâmbete pe chipurile celor mici, de a-i ajuta să se dezvolte și de a oferi speranță și ghidare familiilor cu copii cu nevoi speciale, de a crea legături autentice și durabile și de a oferi resurse valoroase și de impact menite să transforme vieți.

Terapeuții și specialiștii reprezintă ancore în călătoria copiilor cu nevoi speciale. Ei sunt cei care pot face o diferență majoră în evoluția micuților, ajutându-i să își atingă potențialul lor fantastic.

„Viziunea noastră este să conectăm cât mai mulți părinți și copii cu terapeuți de valoare, cu experiență vastă, care să colaboreze prin metode relevante și de impact la nivelul întregii țări. Ne dorim să creăm un context de încredere, siguranță, dezvoltare, evoluție, educație și joacă. Provocările pe care le întâmpină părinții în a găsi terapiile potrivite într-un timp rezonabil sunt multiple iar numărul copiilor cu nevoi speciale la nivel național a depășit 81.000, în iunie 2023. Galeria Terapiilor își propune să răspundă acestei nevoi mari, oferind acces rapid la terapii personalizate, la terapeuți cu experiență și cu expertiză remarcabilă și facilitând relații de încredere cu aceștia”, spun organizatorii, care sunt sprijiniţi în demersul lor de ONG-uri din domeniul social, de DGASPC Braşov, CJRAE Braşov şi numeroşi sponsori.

Citeste și:  Ziua Drapelului Național celebrată cu fast în Brașov! Oficialitățile cinstesc tricolorul @ Galerie Foto

Prin acest eveniment, Galeria Terapiilor 2024, Asociaţia „Albert şi zâmbete” anunță și viziunea sa de a dezvolta o platformă web dedicată, cu ajutorul căreia să se extindă această rețea valoroasă şi să se consolideze o comunitate puternică la nivel național, unde părinții, copiii, terapeuții și asociațiile din domeniu să poată interacționa și colabora eficient.

O altfel de comunitate aduce beneficii multiple pentru toți partenerii implicați: părinți și copii, terapeuți și asociații din domeniu. Schimbul de experiențe și colaborarea generată de aceste conexiuni creează oportunități și sprijină creșterea tuturor.

Asociația „Albert și zâmbete” invită brașovenii să devină Conectori ai Binelui, alegând să doneze pentru a susține cauza dezvoltării copiilor cu nevoi speciale.

Citeste și:  Brașov: Peste 4500 de absolvenți prezenți la prima probă a Evaluării Naționale

Alegând să susțină această cauză, vor contribui direct la extinderea comunității la nivel național, la creșterea rețelei de terapeuți de pe platforma web dedicată Galeriei Terapiilor, astfel încât mai mulți copiilor cu nevoi speciale vor putea să evoluează și să se dezvolte datorită terapiilor accesate.

Donațiile vor putea fi realizate live în ambele locații ale evenimentului: sala IAR 80 și Coresi Shopping Mall sau prin transfer bancar. Fiecare contribuție va susține inițiativa aceasta și va face o diferență reală.

Haideți să creăm împreună un viitor mai bun și mai incluziv pentru copii cu nevoi speciale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.