Generația Tech le oferă șansa altor 1.000 de brașoveni să își dezvolte, gratuit, competențele digitale

Pe lângă mentori și companii, participanții vor beneficia și de sprijinul lui SARO, prima Inteligență Artificială motivațională din educație. Termenul limită pentru înscriere este 5 august.

Încă 1.000 de tineri și adulți din Brașov își vor forma gratuit abilități digitale în cadrul unei noi ediții a programului Generația Tech, care va începe pe 14 august, la Vibes Fest. Dacă ai minimum 16 ani și dorești să-ți dezvolți abilități digitale în domeniile Web Development (nivel începător și avansat), Web Design, Java, JavaScript, Marketing Digital și Project Management, te poți înscrie în programul Generația Tech până la data de 5 august 2024, accesând această pagină

Programul Generația Tech oferă o experiență alcătuită din trei componente esențiale: formarea în domeniul de specializare ales, dezvoltarea abilităților de angajabilitate și implicarea în microproiecte. Participarea la acest program este gratuită datorită burselor finanțate de Municipalitatea brașoveană, Agenția Metropolitană Brașov și mediul local de afaceri.

,,Vrei să înveți ceva nou? Sau poate vrei să fii parte din cea mai tare comunitate? Comunitatea Generația Tech, o comunitate de exploreri, alături de care vei învăța competențe digitale cerute pe piața muncii. Programul începe în 14 august, este a patra ediție, iar Primăria oferă burse pentru voi, tinerii Brașovului, care doriți să vă dezvoltați competențe digitale. Hai și tu în cea mai tare comunitate de exploratori!”, i-a invitat primarul Allen Coliban pe brașovenii interesați să își dezvolte competențele în zona digitală sau chiar să urmeze o carieră în acest domeniu.

Citeste și:  Începe Festivalul de Operă, Operetă și Balet 2024

Fiind un program bazat pe învățare facilitată de comunitate, participanții se numesc exploratori. În perioada septembrie – decembrie 2024, ei vor putea participa la workshop-uri de dezvoltare personală derulate de traineri, experți și parteneri ai programului, unde exploratorii vor învăța cum să își creeze un brand profesional și cum să își gestioneze emoțiile, toate menite să îi ajute să își atingă obiectivele profesionale, fie că vorbim despre obținerea primului loc de muncă, reconversie profesională sau freelancing.

După perioada de formare, în luna ianuarie 2025, se va derula un modul de angajabilitate, prin care exploratorii vor fi ajutați să își realizeze și îmbunătățească CV-ul și profilul de LinkedIn, dar și să implementeze proiecte reale alături de companiile partenere. În plus, ei vor avea acces și la hub-ul Digital Nation din centrul Brașovului, unde vor putea participa la întâlniri de lucru și networking.

Această ediție introduce noua versiune Saro, o inteligență artificială motivațională dezvoltată de Digital Nation în România cu sprijinul Google.org. Rolul Saro este să urmărească performanțele exploratorilor și să converseze cu aceștia, aflând despre obiectivele și obiceiurile lor și oferind suport personalizat.

Citeste și:  Spectacol excepțional de muzică și poezie, cu protagoniști celebri, la Muzeul „Casa Mureșenilor”

Saro învață din discuțiile cu fiecare participant și intuiește când și cum să ofere ajutor proactiv, sub forma unor mesaje personalizate. Printre funcționalitățile instrumentului se numără recunoaștere vocală, generarea imaginilor dar și abilitatea de a trimite știri sau oportunități relevante pentru exploratori direct pe WhatsApp.

Primele trei ediții ale Programului Generația Tech Brașov au înregistrat un interes semnificativ în rândul comunității, însumând peste 6.000 de aplicanți, 2.400 de tineri și adulți care și-au dezvoltat abilități digitale în mod gratuit, 238.000 de provocări practice rezolvate de către exploratori, peste 1.500 de întâlniri online cu mentorii și peste 100 de povești documentate ale absolvenților cărora programul le-a schimbat viața.

„Cele 3 ediții anterioare ale programului au evidențiat sute de povești de succes. Îi invităm cu entuziasm pe toți cei care doresc să facă o schimbare în carieră, deoarece procesul este mai accesibil decât pare. Indiferent dacă cineva dorește să se supra-specializeze sau să obțină primul loc de muncă, Generația Tech oferă sprijinul necesar pentru a învăța competențele viitorului”, spune Medeea Katerina Petrovan, Program Manager Generația Tech.

Citeste și:  Operele artistului brașovean Hans Hermann pot fi văzute pe website-ul Muzeului de Artă Brașov

Generația Tech este un program dezvoltat de Digital Nation, care transformă modul în care oamenii învață. Îmbinând puterea comunității și a tehnologiei, acesta le oferă participanților cadrul de formare și susținere în care mentori, companii și mii de alți oameni se pregătesc împreună pentru viitor. Programul se adresează atât celor care doresc să exploreze dacă o carieră în domeniul tehnologic li se potrivește și să facă primii pași concreți în acest sens, cât și celor care doresc să își schimbe direcția profesională și să se reorienteze către acest domeniu. Până în prezent, Generația Tech a facilitat dezvoltarea gratuită de abilități digitale pentru peste 9.000 de români, cu vârste cuprinse între 16 și 65.

Datorită competențelor dobândite, ei pot accesa locuri de muncă remote sau experiențe de internship plătite la un nivel mult mai atractiv decât oferta actuală din orașele mici și medii. Având acces la joburi remote bine plătite, tinerii contribuie, astfel, la creșterea economică a acestor comunități.

În extinderea programului la nivel național, un rol important l-au avut și parteneri precum Agenția Metropolitană Brașov împreună cu Primăria Municipiului Brașov și Primăria Municipiului Piatra Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.