Granturi în valoare de 12 milioane de euro pentru școlile-pilot. Ministerul Educației a lansat apelul de proiecte

Ministerul Educației a anunțat, recent, lansarea apelului de proiecte „Granturi pentru unitățile de învățământ pilot”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. ”Alocăm 12 milioane de euro pentru susținerea pilotării unor intervenții educaționale inovative, a unor noi modele curriculare și de carieră didactică sau de management descentralizat în unitățile de învățământ”, a transmis Ministerul Educației.

Obiectivul apelului de proiecte este de ”a crește responsabilitatea la nivelul școlilor, funcție esențială a guvernanței descentralizate a sistemelor de educație”.

”Acest lucru se va realiza prin crearea unei rețele de școli-pilot care vor testa diverse intervenții inovative în educație. Se vor finanța proiecte care introduc noi modele curriculare, noi căi de carieră pentru profesori și noi modele de management descentralizat pentru creșterea treptată și sustenabilă a autonomiei în școlile preuniversitare, urmând a fi selectate 60 de școli-pilot eligibile pentru a participa în acest program”, se arată pe pagina web a Ministerului Educației.

Citeste și:  Podul de la Giurgiu-Ruse, va fi închis pe partea bulgară pentru reabilitare, timp de două luni, începând cu data de 9 iulie

Prin acest apel, vor fi finanțate ”programe-pilot propuse direct de unitățile de învățământ cu nivel de calificare ISCED 0-5 sau de parteneriate formate între unitățile de învățământ”.

Planul de pilotare trebuie să vizeze cel puțin două priorități dintre cele menționate mai jos:

  • Managementul unității de învățământ, inclusiv finanțare alternativă,
  • Elemente inovative la nivel de curriculum, arii curriculare, programe școlare,
  • Metode și standarde de evaluare a performanțelor elevilor/Metode de evaluare a progresului în dezvoltarea preșcolarilor,
  • Metode de autoevaluare instituțională și asigurare a calității,
  • Dezvoltarea carierei didactice și a managementului școlar, prin noi modele de carieră și mentorat didactic;
  • Incluziunea preșcolarilor/elevilor cu CES în învățământul de masă.
Citeste și:  Bulgaria este pregătită să pună în funcțiune linia de feribot Ruse-Giurgiu, în timp ce România mai are nevoie de timp pentru aceasta

Alocarea financiară totală a apelului de proiecte este de 12 milioane de euro, fără TVA, valoare eligibilă din PNRR.

Proiectele se vor depune exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, până în data de 16.07.2024, ora 17:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.