Grup 74 aprinde Piața Sfatului! Legendara trupă brașoveană sărbătorește 50 de ani de activitate

Brașovul se pregătește pentru un eveniment muzical istoric! Pe data de 9 august, începând cu ora 19.00, în inima orașului, Piața Sfatului va pulsa de ritmuri rock, cu ocazia concertului aniversar al trupei brașovene Grup 74.

O adevărată legendă a scenei muzicale românești, Grup 74 își va sărbători 50 de ani de activitate într-un eveniment deosebit, organizat de Centrul Cultural Reduta, Fundația Grup 74 și Centrul Cultural Apollonia.

Seara va începe cu o gală dedicată tinerelor talente, Gala Rock Junior, care va aduce pe scenă viitoarele staruri ale rock-ului românesc.

Într-o atmosferă incendiară, Grup 74, alături de invitații săi, va interpreta cele mai cunoscute piese care au marcat generații întregi. Publicul va avea parte de un adevărat spectacol, cu multă energie și pasiune.

Citeste și:  Autoturism de lux, căutat de autoritățile din Germamia, descoperit de poliţiştii de frontieră în România

Grup 74 este una dintre trupele care au scris istoria muzicală a Brașovului. De-a lungul celor 50 de ani de activitate, formația a adus un suflu nou în peisajul muzical românesc, devenind o adevărată școală pentru mulți muzicieni.

Foto. Facebook @ Albiter Sound

„Nucleul” trupei este Sandu Albiter (chitară, voce), care pornea pe drumul muzical în urmă cu 50 de ani, alături de Nicu Stanescu (chitară, voce), Paul Panait (chitară bas), Daniil Proca (saxofon, voce), Mircea Vanca (flaut), Dan Gheorghe (baterie), Romeo Radoi (baterie), Dan Brucher (clape). Debutul formației a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Brașov, după care au urmat apariții la cele mai importante festivaluri de gen din țară, iar piese precum „Toamna”, „Variațiuni 541”, „Orologiu” sau „Oameni buni” intră în clasamentele anului.

Citeste și:  Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat peste 1.400 de situații de urgență

„În prezent Grup 74 este o formație care există în stare hibernală, activă doar în plan creativ (realizăm cam un album pe an, mai ales sub denumirea de Albiter Sound, dar și Grup 74), mai apărem la câte o emisiune TV, dar cu activitate concertistică ocazională”, a declarat Sandu Albiter într-un interviu pentru Zile și Nopți.

Nu ratați această ocazie unică de a face parte din istorie și de a sărbători alături de Grup 74, 50 de ani de rock! Participarea este liberă, iar atmosfera este garantată!

One thought on “Grup 74 aprinde Piața Sfatului! Legendara trupă brașoveană sărbătorește 50 de ani de activitate”

  1. Parca a fost ieri…aveam 17ani și sunt mândru că sunt brașovean din schei,sunt mândru că am acesta minunata și inegalabila trupa simbol a Brașovului,am trăit și respirat cu ei la o serie de evenimente,repetiții,concerte,și tot ce au făcut acești minunați artisti ptr Brașov,felicitări Sandu (ne cunoaștem),felicitari ptr tot,50 este doar un număr,voi sunteți tineri și veți rămâne tineri.va iubesc va iubim Sandu,Nicu,Paul,Danil,Mircea,Dan,Dan și regretatul Romeo.cu mult drag fost sportiv-antrenor,reporter Ionuț Dordea -0740580833

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.