Grup infracțional organizat, specializat în trafic de migranți, destructurat în Bulgaria, prin cooperarea autorităților din mai multe țări

Săptămâna aceasta, pe 19.08.2024, autorităţile de aplicare a legii din Bulgaria au pus în aplicare 15 mandate de percheziție la locaţii din regiunea oraşului Plovdiv – Bulgaria, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat implicat în introducerea ilegală de migranţi în Europa, acţiune la care au participat şi reprezentanţi din România, R. Moldova şi Europol.

Grupul infracțional organizat era format din cetățeni de diferite naţionalităţi, principalii lideri fiind sirieni şi iordanieni, ce aveau ca scop coordonarea infracțiunii de trafic de migranți către destinaţii din Europa pe ruta Balcanilor de Vest, în vederea obținerii unor importante sume de bani.

Citeste și:  Testul de la Evaluarea Națională de clasa a II-a va dura mai mult. Ce alte noutăți au fost anunțate pentru anul şcolar 2024-2025

Folosind serviciile de transportatori puse la dispoziţie de grupare, migranţii treceau graniţa dintre Turcia şi Bulgaria, pe jos, ulterior trecerii, aceştia urmau să fie întâmpinaţi de şoferi, cetăţeni R. Moldova care îi transportau la graniţa româno-sârbă sau româno-bulgară. Şoferii erau trimişi pe timpul nopţii să preia migranţii din locaţiile convenite si primeau pentru acest serviciu câte 700-1.000 euro de transport sau 100 euro pentru fiecare migrant.

În urma perchezițiilor au fost reținute opt persoane (inclusiv liderii grupului infracțional) și au fost ridicate numeroase documente care dovedesc activitatea infracțională, dispozitive de urmărire, mașini, arme și muniție, cocaină, carduri bancare, telefoane, laptopuri și diferite tipuri de acte de identitate.

Citeste și:  Sportivi din 15 ţări, la Râşnov, în weekend, la Cupa Mondială de vară la sărituri cu schiurile

La operaţiunea comună cu poliţia bulgară au participat ofiţeri ai Poliţiei de Frontieră Române – Direcția de Prevenire si Combatere a Migrației Ilegale și Infractionalității Transfrontaliere a IGPF și angajați EUROPOL detașați în Bulgaria. Totodată, polițiști ai direcțiilor de combatere a criminalității organizate din România Republica și R. Moldova au fost prezenți la destructurarea acestui grup infracțional organizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.