Guvernanții pregătesc noi măsuri fiscale

Liderii PNL și PSD discută la Guvern un pachet de măsuri fiscal bugetare ce se vor aplica de anul viitor. Guvernul și-a asumat pentru anul acesta un deficit bugetar de 5% din PIB, însă experții comisiei europene spun că ar putea urca la 7%. Ieri dimineață, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Marcel Boloș au discutat o primă formă a măsurilor fiscal-bugetare ce vor fi discutate începând cu data de 1 ianuarie 2025, transmite TVR Info.

Liberalii nu își doresc să crească impozitul pe dividente și nici cota de impozitare la 16%, în timp ce social-democrații nu iși doresc să crească taxa pe valoare adăugată pentru că nu iși doresc să își asume o creștere a prețurilor.

Citeste și:  Alexandru Bologa este campion paralimpic la judo

Potrivit informațiilor obținute de Televiziunea Română, aceștia ar dori ca începând cu anul viitor să fie eliminate facilitățile fiscale pentru angajații din agricultură, dar și din industria alimentară și IT. Totodată, aceștia își doresc să fie revizuit modul în care elevii primesc bursele, pentru că, spun experții, se cheltuie foarte mulți bani. Iar problema ar fi și orele lucrate de cadrele didactice din România, 16-18 ore pe săptămână, în condițiile în care un profesor din alte state europene lucrează 22 de ore/săptămână. O altă problemă ar fi și sumele cheltuite de companiile de stat, scrie TVR Info.

Pe de altă parte, deficitul bugetar se apropie de pragul de 7% din PIB mult peste pragul pe care Ministerul Finanțelor și l-a asumat în timpul negocierilor cu experții de la Bruxelles.

Citeste și:  Acţiune de amploare pentru destructurarea unei reţele specializate în contrabanda cu ţigarete

La data de 15 octombrie, anul acesta, mai mulți reprezentanți ai Guvernului vor merge la comisia Europeană și vor negocia o formă a măsurilor ce vor fi aplicate începând cu data de 1 ianuarie 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.