Guvernul a înghețat anumite cheltuieli bugetare până la finalul anului. Primăriile nu mai pot organiza spectacole, iar angajații din ministere nu mai primesc al treisprezecelea salariu

Primăriile nu vor mai putea organiza pe bani publici concerte și festivaluri, iar angajații din ministere nu vor mai primi al treisprezecelea salariu. Excepții se fac însă în Educație, Sănătate, dar și la Primăria Timișoara. Acolo, banii din bugetul local pot fi folosiți pentru evenimente, fiindcă orașul e Capitala europeană a culturii, informează Televiziunea Română.

Executivul a aprobat ieri actul normativ prin care practic îngheață cheltuielile bugetare până la finalul anului, pentru lunile noiembrie și decembrie. Astfel că instituțiile din România nu vor mai putea să cheltuie bani publici pentru a organiza diferite festivaluri, concerte sau competiții tematice.

Potrivit sursei citate, există și excepții! Primăriile de comune sau de orașe vor putea să organizeze evenimente de ziua comunei sau de ziua orașului și cele de la final de an, însă ministrul Finanțelor a tras un semnal de alarmă spunând că acestea trebuie făcute cu măsură și să nu se cheltuie mulți bani, sunt recomandate donațiile pentru acele concerte de Anul Nou.

Citeste și:  „Transforming Cancer Care Together” -implementarea Planurilor Naţionale de Cancer în Europa, dezbatere internaţională în Parlamentul României

De altfel, nu vor mai putea fi încheiate în următoarele două luni contracte pentru a putea fi cumpărat mobilier, pentru consultanță sau pentru a închiria diferite spații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.