Guvernul aprobă construirea unui patinoar la Sfântu Gheorghe și a două stadioane în Constanța și Pitești

Guvernul a aprobat recent, în ședința de cabinet, construirea unui patinoar artificial la Sfântu Gheorghe, a unui stadion în Constanța și a unuia în Pitești. Investițiile vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

Patinoarul din Sfântu Gheorghe va fi situat la o distanță de aproximativ 30 de kilometri de Brașov și va avea o capacitate de 2.180 de spectatori. Valoarea estimată a investiției este de peste 245 de milioane de lei. Patinoarul va fi utilizat în special pentru practicarea hocheiului pe gheață.

Stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța va fi renovat și modernizat, urmând să aibă o capacitate de 18.000 de locuri. Investiția se ridică la 490 de milioane de lei și va respecta cerințele de clasificare UEFA 4.

Citeste și:  Școala Populară de Arte din Brașov organizează cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Național de Teatru „De-a râsu’ – plânsu’”

Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești va fi construit de la zero și va avea o capacitate de 15.200 de locuri. Investiția este estimată la 373 de milioane de lei și va respecta, de asemenea, cerințele de clasificare UEFA 4.

Aceste investiții sunt menite să contribuie la dezvoltarea infrastructurii sportive din România și la promovarea sportului în rândul tinerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.