Guvernul Ciolacu anunță o nouă majorare a alocațiilor: 800 de lei pentru copiii sub 2 ani și peste 300 de lei pentru cei mai mari

Conform digi24 alocațiile de stat pentru copii vor fi majorate începând cu 1 ianuarie 2025, conform anunțului făcut de ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu. Această creștere va fi de 10,4%, aliniată la rata inflației, și va beneficia 3,6 milioane de copii din România. Este o măsură importantă, menită să sprijine familiile în contextul economic actual, marcând a doua creștere a alocațiilor într-un interval de 12 luni.

Astfel, alocațiile pentru copiii sub 2 ani și pentru cei cu dizabilități vor crește de la 719 de lei la 794 de lei, iar pentru copiii mai mari de 2 ani, alocația va crește de la 292 de lei la 323 de lei. „Această ajustare se face conform ratei anuale a inflației, menținând sprijinul oferit copiilor și tinerilor în conformitate cu evoluțiile economice”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Citeste și:  Capcana de la Gara Brașov: Bărbaţi dornici de sex, ademeniți, drogați și jefuiți | VIDEO

Ministrul a subliniat că măsura vizează 3,6 milioane de copii și tineri din România, inclusiv cei care frecventează liceele și școlile profesionale. Fondurile necesare pentru această majorare provin din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, iar plățile vor fi gestionate de Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială.

De asemenea, Simona Bucura Oprescu a amintit că aceasta este a doua majorare într-un an, după ce, în ianuarie 2024, alocațiile au crescut cu 13,8%. Atunci, alocațiile pentru copiii mai mari de 2 ani au fost majorate de la 256 de lei la 292 de lei, iar pentru copiii sub 2 ani sau cu dizabilități, de la 631 de lei la 719 de lei. „Este important să continuăm să ajustăm aceste alocații pentru a reflecta realitatea economică și pentru a sprijini familiile cu copii”, a adăugat ministrul.

Citeste și:  Mircea Geoană a deschis seria interviurilor prezidențiale de la #MorningGlory | VIDEO

Guvernul Ciolacu a pus accent pe protecția socială și sprijinirea familiilor prin aceste măsuri de creștere a alocațiilor. Astfel, asigurarea unei alocații adecvate pentru copii reprezintă un pas important în direcția echității sociale și a susținerii nivelului de trai în rândul celor mai tineri cetățeni ai României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.