Guvernul confirmă taxa pentru autostrada care încă nu există: Cât va costa un drum pe autostrada București -Brașov

Autorităţile nu renunţă la ideea de a-i taxa pe şoferii care vor circula pe viitoarea autostradă spre Braşov încă de la ieşirea din Capitală. Guvernul a desemnat recent un consorţiu format dintr-o firmă din China şi una din Turcia pentru a construi viitoarea autostradă Ploieşti-Braşov, în parteneriat public-privat. Şoferii care vor dori să circule pe acest tronson vor plăti o taxă chiar şi pe tronsonul Bucureşti-Ploieşti, care este deja construit, potrivit adevarul.ro.
Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză a declarat: „Va exista o taxă din Bucureşti. Vom scoate rovinieta de pe acea bucată”. Astfel, şoferii care vor dori să ajungă în Braşov pe autostradă vor plăti 6,3 euro fără TVA la 100 km de autostradă parcurşi, dar nu numai pe tronsonul care urmează să se construiască, ci şi pe bucata existentă, din Bucureşti până în Ploieşti.

Citeste și:  Tradiții Pascale la Reduta: Expoziție de ouă încondeiate și icoane pe sticlă și atelier cu meșter popular, miercuri, 24 aprilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.