Halterofila Cristina Iovu, suspendată pentru încălcarea Codului antidoping

Sportiva Cristina Iovu, medaliată cu bronz la Campioantele Mondiale de haletere din Aşgabat (Turkmenistan), din luna noiembrie, la stilul aruncat, la categoria 55 de kilograme, a fost suspendată provizoriu pentru încălcarea Codului antidoping, informează Federaţia Internaţională de Haltere (IWF).

„IWF anunţă că sportiva Cristina Iovu a fost acuzată de încălcarea aricolului 2.2 din Codul antidoping. Ca o consecinţă, sportiva este suspendată provizoriu, pentru o presupusă încălcare a regulilor antidoping. (…) IWF nu va face alte comentarii până când cazul nu va fi închis”, se arată pe site-ul IWF.

În vârstă de 26 de ani, sportiva născută la Chişinău, care a mai concurat pentru Republica Moldova şi Azerbaidjan, riscă suspendarea pe viaţă, deoarece a mai fost depistată pozitiv cu testosteron, la JO din 2012 (la reanalizarea probei, în 2016), când a concurat pentru Moldova şi cu oxandrolon (steroid anabolic), la un test antidoping efectuat în afara competiţiei, în 2013.

Citeste și:  Simona Halep revine în forță: gata de duel cu Paula Badosa, la Miami!

Ea fost suspendată doi ani, în 2013, după ce alesese că concureze pentru Azerbaidjan, şi încă doi ani, în 2016. Această ultimă suspendare i-a expirat la 22 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.