Haos total în Gaza! Israelul a bombardat cu 100 de avioane și a lovit sute de ținte

  • Haos total în Gaza, bombardată intens de 100 de avioane. Israelul a lovit 150 de ținte subterane, iar tancurile IDF au rămas acolo!

Vânătoarea de teroriști continuă în Fâșia Gaza, după cea mai intensă noapte de bombardamente de la începutul războiului. Pentru a treia noapte la rând, tancurile au intrat în enclava palestiniană, ajutate din aer de 100 de avioane. Ultimele informații arată că soldații israelieni au rămas acolo, iar luptele sunt în desfășurare sâmbătă. Armata evită, însă, să anunțe oficial ofensiva la sol ca să nu pună în pericol viețile celor peste 220 de ostatici, ținuți captivi de Hamas, scrie presa din Israel, potrivit Digi24.

Citeste și:  Festivalul pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei” se va desfășura în perioada 30 -31 octombrie, la Cetrul Cultural Reduta

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a anunțat că tacurile rămân în Gaza. În urma atacurilor din timpul nopții, dar și din ultimele ore, doi lideri Hamas au fost uciși. Unul dintre ei este comandant în cadrul fortelor navele. Celălalt coordona operațiunele aeriene, dar este și unul dintre capii masacrului din 7 octombrie, în care au murit 1.400 de oameni. Este o intensificare a operațiunilor.

Presa israeliană spune că oficialii din conducerea armatei vor începe o evaluare a situației, pentru a decide continuarea operațiunii la sol, care va fi în etape. Gaza este acum izolată de restul lumii, după ce a rămas fără servicii de telefonie mobilă și internet.

Organizații precum ONU, OMS și Medici Fără Frontiere spun că nu mai pot lua legătura cu reprezentanții lor. Într-o nouă discuție cu ministrul israelian al apărării, șeful Pentagonului a cerut protejarea civililor, în timpul operațiunilor.

Citeste și:  „Transforming Cancer Care Together” -implementarea Planurilor Naţionale de Cancer în Europa, dezbatere internaţională în Parlamentul României

Vineri seară, Adunarea Generală ONU a adoptat cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie prin care cere un armistiţiu umanitar. Nu este obligatorie, dar are greutate politică. Israelul şi Statele Unite au votat împotrivă, România s-a abținut. 

Sursa, Digi24 / Foto: Profimedia Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.