I.P.J. Brașov: Persoane reținute pentru înșelăciune în urma unor anunțuri false privind închirierea unor imobile (VIDEO)

Polițistii din cadrul Poliției Minicipiului Brașov–Secția 3 Poliție au dispus reținerea a două persoane într-un dosar penal, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

După primirea unor sesizări, politiștii au efectuat investigații în vederea documentării activității infractionale, iar acestea au dus la stabilirea faptului că, în perioada februarie – aprilie a.c., două persoane, din municipiul Medgidia, județul Constanța, ar fi prezentat ca adevărată o situație mincinoasă. Astfel, un bărbat de 30 de ani și o femeie de 28 de ani, au indus în eroare opt persoane, după ce ar fi publicat anunțuri false pe diferite site-uri de profil și rețele de socializare, în cuprinsul cărora prezentau spre închiriere apartamente și garsoniere, situate în municipiul Brașov.

Citeste și:  Surpriză de Sărbători: Wizz Air anunță zboruri suplimentare de la Brașov către Londra și Budapesta

Modul de operare al celor doi presupunea solicitarea unor sume de bani în avans, prezentate ca fiind contravaloarea unei garanții de închiriere sau chiar a chiriei, urmată de încheierea unor contracte fictive.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit până la acest moment că, prin faptele infracționale s-ar fi creat un prejudiciu total de aproximativ 10.000 de lei în dauna persoanelor vătămate.

De asemenea, pe baza datelor rezultate, la data de 21 octombrie 2024, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Poliția Municipiului Medgidia și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, au fost puse în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele celor două persoane, bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune. După identificare, cei căutați au fost condusi la sediul Poliției Municipiului Brașov – Secția 3 Poliție, unde, în baza materialului probator administrat, s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea lor în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Citeste și:  Peste 300 de specialiști au luat parte în utimele trei zile la Conferința Națională Feuerstein 2024, la Brașov

În cauză, cercetările continuă sub coordonarea unității de parchet competente, respectiv a Parchetului de pe Lângă Judecătoria Brașov, pentru stabilirea întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului creat.

Pentru prevenirea unor astfel de înșelăciuni în cazul închirierilor imobiliare, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov recomandă:

  • Verificați cu atenție legitimitatea ofertelor de închiriere, mai ales atunci când acestea apar pe site-uri neverificate de anunțuri sau rețele de socializare;
  • Nu efectuați plăți în avans înainte de a viziona personal imobilul și de a verifica actele proprietății;
  • Solicitați întotdeauna un contract de închiriere semnat de ambele părți înainte de a transfera orice sumă de bani;
  • În cazul unor oferte care par suspect de avantajoase, fiți prudenți și consultați un specialist sau agenție imobiliară autorizată.
Citeste și:  Ministerul Muncii și Solidarității Sociale organizează primul Târg de oferte de formare profesională

Dacă sunteți victimele unor astfel de fapte, sesizați de urgență unitatea de poliție.

Poliție Brașov desfasoară permanent activități de prevenire și combatere a infracțiunilor de acest tip pentru protejarea cetățenilor și a patrimoniului acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.