Iată cum ar putea rata România calificarea în sferturile EURO 2019. Calculele aici!

Lucrurile merg din în ce în ce mai bine pentru naţionala de tineret a României la EURO 2019, dar mereu trebuie să existe un „dar”. Deşi tricolorii mici, în acest moment, au prima şansă de calificare în semifinalele turneului final, Radu & Co. pot rata accederea în următoarea fază a competiţiei, potrivit mediafax.

România are acum un golaveraj de 8-3, cel mai bun dacă ne gândim la poziţia a doua în cadrul grupelor. În cazul în care selecţionata lui Rădoi va pierde luni seară, 24 iunie, de la ora 22:00, în faţa Franţei, atunci ne vom duela cu Danemarca pentru un loc în „Careul de Aşi de la EURO”.

Citeste și:  WE LOVE RETRO 2024: Bilete cu prețuri reduse doar până pe 20 aprilie

Dacă România pierde la limită meciul cu Franţa, scor 0-1, iar Danemarca va câştiga duminică, în faţa Serbiei, cu scorul de 4-0, atunci ambele echipe vor avea acelaşi golaveraj, iar următorul criteriu de departajare stabilit de UEFA este cel al cartonaşelor galebene primite. Şi din punctul acesta de vedere, românii şi danezii sunt la egalitate, câte şase primite de fiecare echipă naţională.

În cazul în care situaţia rămâne neschimbată, următorul criteriu de departajare este cel al coeficientului UEFA, acolo unde Danemarca ne depăşeşte.

Luni, 24 iunie, de la ora 22:00, România şi Franţa se vor întâlni în meciul care va decide prima şi a doua clasată în cadrul grupei C de la EURO 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.