Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat aproape 1.500 de situații de urgență

În cursul zilei de ieri (22 octombrie), pompierii militari au acționat pentru gestionarea celor 1.499 situații de urgență înregistrate la nivel național.

Cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor au reprezentat o pondere de peste 80% din totalul misiunilor desfășurate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.216 de persoane aflate în dificultate.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, numărul incendiilor a fost în continuare unul ridicat, sens în care, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 83 de incendii înregistrate pe tot teritoriul țării.

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, în același interval, salvatorii au intervenit în 197 de situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, în timp ce, echipajele de descarcerare au gestionat 6 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme avariate.

Citeste și:  I.P.J. Brașov: Persoane reținute pentru înșelăciune în urma unor anunțuri false privind închirierea unor imobile (VIDEO)

Pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 3 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, 2 dintre acestea privind prezența animalelor sălbatice (urși), în localități din județele Brașov și Neamț , iar 1 mesaj semnala dispariția unui minor, în județul Mureș.

Descoperiți cum să reacționați în situații de urgență și asigurați-vă că sunteți pregătiți să gestionați orice circumstanță neprevăzută! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.

De asemenea, descărcați gratuit aplicația mobilă DSU din App Store sau Google Play pentru a accesa informații extrem de utile și a vă menține mereu pregătit.

Citeste și:  Surpriză de Sărbători: Wizz Air anunță zboruri suplimentare de la Brașov către Londra și Budapesta

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.