Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat peste 1.400 de situații de urgență

Pompierii militari au acționat, în cursul zilei de ieri (18.09.2024), pentru gestionarea celor 1.444 solicitări primite din partea populației, ce au constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.

În acest interval de timp, echipajele SMURD au intervenit în 1.193 misiuni, dintre care 1.187 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și 6 pentru descarcerare. În urma acestora, 1.153 persoane au fost asistate medical.

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, colegii noștri au acționat pentru stingerea celor 51 incendii izbucnite pe întreg teritoriul țării, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale.

De asemenea, salvatorii au gestionat cu promptitudine și alte 200 situații ce puteau pune în pericol viețile si bunurile semenilor, precum și siguranța animalelor. Pe parcursul misiunilor desfășurate, 11 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

Citeste și:  Autobuzele RATBV care circulă pe linia 130 nu vor mai deservi stația ”Caragiale”, pe sensul de deplasare spre capătul de linie Râșnov

Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri.

Mai multe măsuri de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență, regăsiți accesând platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, din AppStore și Google Play.

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.