Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat peste 1.550 de solicitări primite din partea populației

Pompierii militari au acționat, în cursul zilei de ieri, pentru gestionarea celor 1.567 de solicitări primite din partea populației, constând în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.

În perioada analizată, echipajele SMURD au răspuns cu promptitudine celor 1.274 solicitări, în urma cărora 1.330 persoane au primit asistență medicală de urgență. Totodată, în 5 situații, pompierii au intervenit rapid pentru extragerea victimelor din autoturismele avariate în urma accidentelor rutiere.

Concomitent cu misiunile de prim ajutor, pompierii au acționat și pentru stingerea celor 108 incendii izbucnite pe tot teritoriul țării. Din totalul acestora, 58 de intervenții au fost înregistrate la arderi de vegetație, suprafața de teren afectată fiind de peste 200 ha.

De asemenea, în acest interval de timp, colegii noștri au acționat în 180 de situații în sprijinul comunităților și protejării bunurilor acestora, iar pe timpul intervențiilor desfășurate 4 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

Reamintim populației ca la începutul acestei luni  a fost lansată noua variantă a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro, astfel încât accesul cetățenilor la informațiile educativ-preventive de interes să se realizeze mult mai facil, inclusiv prin optimizarea unui ChatBot care permite relaționarea directă cu utilizatorii, prin furnizarea răspunsurilor la întrebările adresate.

De asemenea, și aplicația mobilă DSU oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență. Aceasta poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.