Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat peste 1.700 de solicitări primite din partea populației

Peste 1.700 de situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 ore, la nivel național.

Activitățile salvatorilor au inclus 64 de misiuni de stingere a incendiilor și 1.426 de cazuri SMURD, dintre care 1.419 pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 7 pentru descarcerare. De asemenea, colegii noștri au desfășurat 45 de misiuni de deblocare sau salvare și alte 291 de intervenții în sprijinul comunităților.

Tot în cursul zilei de ieri, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, pompierii militari au intervenit în 18 localități din 9 județe (AB, AG, BV, CS, GJ, HR, MH, MS, VL) și în municipiul București pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.

Din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au acționat punctual în sprijinul populației pentru evacuarea apei din 7 beciuri și 2 curți. Totodată, din cauza vântului puternic, salvatorii au intervenit pentru îndepărtarea elementelor de construcție desprinse de la acoperișurile a 49 de imobile, precum și pentru degajarea a 37 de copaci și 5 stâlpi prăbușiți. În urma acestor evenimente, 10 autoturisme au fost avariate.

Citeste și:  Târg de Sânziene, cu meșteșugari locali și ateliere de creație, la Râșnov

O situație deosebită s-a înregistrat în Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, acolo unde vântul puternic a desprins un panou publicitar și a accidentat un bărbat în vârstă de 69 de ani. Din fericire, persoana nu a suferit leziuni grave care să-i pună viața în pericol. În astfel de situații, când sunt înregistrate intensificări de scurtă durată ale vântului, evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și a elementelor de construcție ce pot fi ușor dislocate și vă pot răni.

Traficul feroviar a fost temporar blocat pe magistrala 300, între stațiile Beia/BV și Mureni/MS, din cauza apei și aluviunilor acumulate pe calea ferată.

De asemenea, au fost înregistrate avarii în alimentarea cu energie electrică în 47 de localități din județele Harghita și Vaslui. Echipele specializate au remediat situațiile în scurt timp, iar în prezent nu există întreruperi în alimentarea cu energie electrică.

Citeste și:  FINISAJUL Expoziției „Comoara de acasă – expoziție de costume din Țara Bârsei din colecția etnografică a familiei Adam” @ 24 iunie, la Reduta

La acest moment nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice.

Pe lângă aceste misiuni, în cursul zilei de ieri, pentru informarea populației au fost transmise 35 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, dintre care 22 de mesaje au vizat producerea fenomenelor meteorologice periculoase, în județele Alba, Bacău, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Mureș, Sibiu și Tulcea.

În continuarea, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Pentru a afla mai multe informații utile despre cum să preveniți sau cum să reacționați în cazul producerii unei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play!

Citeste și:  „My Fair Lady”, în două reprezentații, pe scena Operei Brașov, la sfârșitul acestei săptămâni

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.