Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat peste 1.800 de solicitări primite din partea populației

În cursul zilei de ieri, 25 iunie, pompierii salvatori au gestionat optim peste 1.800 situații de urgență la nivel național. În acest interval, cele mai multe intervenții au fost desfășurate în zona București – Ilfov (420), urmată de județele Prahova (142), Mureș (130) și Sibiu (129).

În ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au intervenit în 1.421 de misiuni, dintre care 1.412 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și 9 pentru descarcerare. În urma acestora, peste 1.400 de persoane au fost asistate medical.

Concomitent cu aceste tipuri de situații, în perioada analizată, pompierii au acționat pentru stingerea celor 140 de incendii izbucnite pe întreg teritoriul țării. Din totalul acestora, 98 de intervenții au fost pentru lichidarea flăcărilor provocate de arderile necontrolate, în urma cărora a fost afectată o suprafață de aproximativ 364 ha de teren.

Citeste și:  Ce înseamnă frauda la vot?

De asemenea, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților, sens în care echipajele operative au gestionat și alte 243 de situații ce puteau pune în pericol viețile și bunurile semenilor, precum și siguranța animalelor.

În tot acest timp, datorită eforturilor susținute pe parcursul intervențiilor derulate, 9 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

Pentru protecția populației, la nivel național, au fost transmise 26 de mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea semnalând prezența animalelor sălbatice în județele Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Harghita, Mureș și Vâlcea.

Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU sunt instrumente esențiale pentru informarea și pregătirea cetățenilor în fața situațiilor de urgență.

Citeste și:  Ce pățești dacă împiedici pe cineva să voteze?

Accesați acum www.fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația de mobil DSU, din AppStore sau Google Play, pentru a afla mai multe informații privind modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență.

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.