Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au intervenit în peste 1.450 de situații de urgență înregistrate la nivel național

Peste 1.100 de persoane asistate medical, 88 de incendii și alte 179 de misiuni desfășurate în sprijinul comunităților. Acesta este bilanțul intervențiilor gestionate de către pompierii militari, în ultimele 24 de ore.

Astfel, în decursul zilei de ieri, la nivel național, s-au înregistrat 1.483 situații de urgență pe care salvatorii le-au gestionat cu promptitudine.

În acest interval, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 88 de incendii izbucnite pe întreg teritoriul țării, limitând astfel pagubele materiale și extinderea flăcărilor la vecinătăți. De asemenea, în urma arderilor de vegetație, au fost afectate aproximativ 53ha de teren.

Concomitent cu misiunile de stingere, eforturile echipajelor operative s-au concentrat și asupra comunităților și bunurilor acestora, sens în care colegii noștri au intervenit în 179 de situații pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare, precum și în alte situații de urgență.

Citeste și:  Cu ce se ocupă, de fapt, parlamentarii României?

Datorită răspunsului eficient furnizat de către pompieri pe durata misiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, 6 de persoane aflate în situații critice au fost salvate.

Printre alte informații relevante, menționăm faptul că ieri au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, semnalând prezența animalelor periculoase în județele Bacău (1), Buzău (1), Covasna (1) și Harghita (2).

Totodată, pe lângă toate aceste situații, salvatorii au continuat să desfășoare și acțiuni în sprijinul autorităților din zonele de graniță, oferind suport cetățenilor străini care au sosit în România din zona de conflict.

Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.

Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.