Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au intervenit în peste 1.650 de situații de urgență înregistrate la nivel național

În cursul zilei de ieri, la nivel național, pompierii militari au intervenit cu promptitudine în 1.667 de solicitări de sprijin primite din partea populației.

În acest interval de timp, cea mai mare pondere a misiunilor gestionate o reprezintă cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical peste 1.200 persoane aflate în dificultate.

Concomitent cu misiunile de prim ajutor, colegii noștri au intervenit în 172 de situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, în timp ce echipajele de descarcerare au gestionat 4 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme avariate.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra localizării și lichidării celor 260 de incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestora, un procent de aproximativ 85% îl reprezintă arderile de vegetație, în urma cărora suprafața de teren afectată a fost de peste 1.300 ha!

Citeste și:  Corona Brașov încoronează orașul cu victorie! Trofeele Erste Liga și Cupa României prezentate în tur festiv

Datorită răspunsului eficient furnizat de către pompieri pe durata misiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, 13 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

Printre alte informații relevante, menționăm faptul că ieri au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, semnalând prezența animalelor periculoase în județele Buzău și Covasna.

Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la 👉🏻 https://fiipregatit.ro.

De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.

Citeste și:  Un milion de lei pe lună. Cum cheltuie partidele banii pe rețele sociale

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.