Impas financiar pentru Scripcaru: Fostul primar a rămas cu un credit de 355.000 de lei, iar veniturile sunt de 1.500 pe lună

Fostul primar al Brașovului, George Scripcaru se află într-un mare impas financiar. Scripcaru a rămas cu un credit de 355.000 de lei pe care trebuie să-l plătească, în vreme ce veniturile i s-au diminuat simțitor. Observația a fost făcută, pe pagina sa de Facebook, de fostul consilier local Cristian Macedonschi, care dezvăluie că indemnizația de ședință a unui consilier local nu depășește 1.500 de lei, împrejurare în care fostul primar ar fi în împosibilitatea de a-și achita creditul din veniturile obținute. Macedonschi se întreabă dacă Scripcaru se va angaja ca profesor de sport la vreo școală, pentru a restitui împrumutul sau se confirmă zvonurile legate de încercarea fostului primar de a accede în structurile Camerei de Comerț și Industrie Brașov.

„Răsfoind ieri pagina de net a Primăriei mi-a atras atenția declarația de avere a fostului primar George Scripcaru depusă in iunie 2020 în care apărea la venituri doar îndemnizația de primar iar la obligații un credit relativ mare pe care îl are de rambursat fostul edil.

Automat mi-am pus întrebarea cum își va plăti acesta rata la bancă nemaibeneficiind de îndemnizația de primar și știind că indemizația de ședință a unui consilier local nu depășește suma de 1.500 de lei pe lună.

Declarația de avere o găsiți aici

https://www.brasovcity.ro/index.php?ck=22&lang=ro&area=Declara%C8%9Bii%20de%20avere%20%C8%99i%20interese&cedec=8

Oare se va angaja ca profesor de sport la o școală sau își va câștiga existența reprezentând interesele dezvoltatorilor imobiliari in comisia de urbanism și consiliu local la Brașov?

Ultima variantă ar explica poziția lui in ultima ședință de Consiliu Local unde s-a opus pe față anulării proiectului „Gorița” probabil pentru a apăra interesele proprietarilor de terenuri de-a lungul acelui drum „forestier”

Oare nu ar fi această situație un conflict de interese combinat cu abuz de poziție publică?

Ar fi interesant de urmărit în următoarea perioadă pozitia lui și față de alte proiecte imobiliare mai mult sau mai puțin controversate la Brașov.

Eu personal am auzit un zvon că ar dori să se angajeze la Camera de Comerț și Industrie Brașov ceea ce însă cu cred că se va întâmpla deoarece formarea lui profesionala de profesor de sport nu ar aduce o plus valoare acelei instituții.
Sunt curios de viitoarea evoluție la Brașov ținând cont de o posibilă viitoare alianță intre PNL și USRPlus la Guvernare după alegerile parlamentare de duminică.

Vă doresc o săptămână frumoasă și aveți grijă de sănătatea voastră că e mai presus de orice”, a scris Macedonschi pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.