Impozitul pe veniturile a căror sursă nu a fost identificată crește semnificativ, de la 16% la 70%

Începând de astăzi, impozitul pe veniturile a căror sursă nu poate fi justificată a crescut semnificativ, de la 16% la 70%. Această măsură, implementată de ANAF, vizează deciziile de impunere emise de acum înainte și are ca scop descurajarea evaziunii fiscale.

Persoanele care au fost supuse controalelor fiscale și primesc decizia în perioada următoare vor fi afectate de această majorare. Ele vor putea păstra doar 30% din sumele nejustificate.

Măsura a stârnit discuții aprinse în rândul specialiștilor în fiscalitate. Unii o consideră un act de moralitate socială, aplicând principiul „Hoțul neprins e negustor cinstit”, în timp ce alții își exprimă îngrijorarea cu privire la impactul său asupra contribuabililor, subliniază Hotnews.ro.

Citeste și:  Prețuri mai mici pentru city-break-urile de toamnă. Zborurile din acest sezon pornesc de la 30 de euro

În trecut, rata de impozitare de 16% a fost aplicată unor categorii profesionale, cum ar fi medicii acuzați de luare de mită și maneliști, fără ca detaliile acestor cazuri să fie dezvăluite public din cauza secretului fiscal.

Noua măsură a generat și temeri în rândul publicului, în special legate de posibila impozitare a veniturilor obținute la nunți și botezuri. ANAF a clarificat însă că aceste venituri sunt considerate sume identificate și nu vor fi supuse impozitului de 70%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.