În primul weekend din septembrie, Cetățuia Brașovului va găzdui un Festival Medieval

Centrul Cultural Apollonia și Centrul Cultural Reduta organizează pe 6, 7 și 8 septembrie, Festivalul Medieval care va transforma Cetățuia Brașovului într-un loc plin de viață, cu scenete medievale, concerte, prezentări de arme, animații stradale, dansuri, statui vivante, Commedia dell’Arte, ateliere și multe alte experiențe de neuitat!

Pe 6 septembrie, Piața Sfatului va deveni istorie vie sub pașii Lupilor Albi și ai Mercenarilor din Asserculis. Vom urca împreună într-o paradă spectaculoasă spre Cetățuia Brașovului, în cadența dată de ritmurile Toboșarilor din Asserculis.

#CetățuiaÎntreLumi – Spectacolele medievale readuse la viață

Tradiţia va prinde viaţă la Cetățuia Brașovului – un loc de întâlnire între trecut şi prezent. Pe 6 septembrie, Dealul Straja va fi animat de scenete, mituri şi de călătoria muzicală în timp alături de Truverii.

Pe 7 și 8 septembrie, Grupul Skepsis și Mercenarii din Asserculis vor urca pe scenă cu spectacole de teatru inspirate din Commedia Dell’Arte, oferind experienței de la Cetățuie și o doză de umor; pentru cei mici, povestea înduioșătoare a cavalerului de hârtie Don Quijote de la Mancha, în interpretarea Teatrului Strada, și spectacolul interactiv „Prâslea cavaler”, oferit de Mercenarii din Asserculis, vor fi prilej de amuzament și învățătură. Lupii Albi vor aduce în scenă, pentru prima dată la Brașov, spectacolul istoric „Cavalerul negru”, un show de actorie și cascadorie ce cuprinde un turnir medieval, lupte, dialoguri amuzante între cavaleri și domnițe, fiind un moment care va atrage atât pasionații de istorie, cât și pe cei care caută o experiență culturală autentică. Regia, scenariul și coloana sonoră sunt semnate de Bogdan Jianu.

Citeste și:  Testul de la Evaluarea Națională de clasa a II-a va dura mai mult. Ce alte noutăți au fost anunțate pentru anul şcolar 2024-2025

Atmosfera va fi completată de statui vivante, dansuri medievale cu formația Nosa și ateliere meșteșugărești care vor aduce meșteșugurile de odinioară în fața vizitatorilor. Cei mai curajoși se vor aventura în întreceri, jocuri de castel, lupte și competiții medievale, ghidați de Straja Cetății Mediaș, Terra Ultrasilvana și Străjerii Cetății Bistrița.

#CoronaOldMusic – o călătorie muzicală în timp

În cadrul Festivalului Medieval, iubitorii de muzică veche vor fi purtați într-o călătorie muzicală, trecând de la tradiția otomană și balcanică la melodiile românești și transilvănene din secolele XVI-XVIII, prin concertele oferite de ansambluri renumite, precum Carmina Renascentia, Peregrinii, Nomen est Omen, Codex și Kalofonis.

Un final grandios: „Magia Luminii”- Spectacol de jonglerie și foc!

Citeste și:  Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat peste 1.400 de situații de urgență

Festivalul se va încheia cu un show de jonglerie cu lumini, pregătit de Mercenarii din Asserculis, un moment care promite să lase publicul cu respirația tăiată.

Pe 6, 7 și 8 septembrie, readucem la viață magia Evului Mediu!

Detalii suplimentare și programul complet al evenimentului sunt disponibile pe site-urile www.apolloniabrasov.ro și www.centrulculturalreduta.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.