Incendiu la o cabană din comuna Lisa

O cabană din comuna Lisa a luat foc duminică dimineaţă, fără a fi înregistrate victime, a anunţat ISU Braşov, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, incidentul a fost raportat de localnicii alarmaţi de fumul dens şi flăcările care ameninţau să se extindă la clădirile învecinate.

La faţa locului au fost direcţionate echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Făgăraş şi Secţiei de Pompieri Victoria, care au intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru a localiza incendiul. În timp ce o parte dintre echipaje se concentrau pe lichidarea flăcărilor, altele au fost alocate pentru protecţia clădirilor din apropiere, împiedicând astfel extinderea acestora.

„Din fericire, la momentul izbucnirii incendiului, cabana era goală, nefiind înregistrate victime. Totuşi, situaţia a fost extrem de periculoasă, deoarece în interiorul cabanei se aflau butelii de gaz, care ar fi putut exploda oricând”, informează ISU.

Citeste și:  USR propune lege prin care universitățile să asigure 75% din locurile pentru stagii de practică studenților

Pompierii au reuşit să localizeze rapid buteliile, să le extragă din clădirea în flăcări şi să le răcească pentru a preveni o explozie care ar fi putut avea consecinţe devastatoare.

Incendiul a fost localizat după două ore, în limitele găsite, fiind împiedicată propagarea flăcărilor la clădirile învecinate.

Pompierii continuă să acţioneze pentru lichidarea completă a focarelor şi pentru eliminarea efectelor negative cauzate de incendiu.

Sursa, Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.