Incendiu puternic de pădure în Munții Făgăraș

Misiune dificilă azi-noapte pentru pompierii brașoveni, care au intervemit la un incendiu de fond forestier în Munții Făgărașului. La fața locului s-au deplasat aproximativ 25 de pompieri si 20 de lucratori de la Ocolul Silvic Victoria. Focarele se întind pe o suprafață de aproximativ 10 hectare, potrivit primelor informații oferite de pompieri.

Incendiu fond forestier Munții Făgărașului ( zona Victoria – Valea Ucea Mare/ Pădurea Gardomani). Se pare ca focarele de incendiu se intind pe o suprafata de aproximativ 10 hectare. Actiunea de interventie este ingreunată din cauza faptului că nu se poate realiza accesul cu autospecialele de interventie pâna la focarele de incendiu, pompierii fiind nevoiti sa se deplaseze pedestru, mai bine de 2 ore, pe timp de noapte,  pe un teren accidentat”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, Ciprian Sfreja.

Citeste și:  Hochei. Corona Brașov, o victorie categorică în fața ACSH Gheorgheni

În această dimineata s-a reluat actiunea pentru stingerea incendiului izbucnit la fondul forestier în Munții Făgăraș. În momentul de față intervin pentru stingerea focarelor de incendiu 44 de pompieri, aproximativ 50 de lucrători de la Ocolul Silvic ”Pădurile  Făgărașului” și Ocolul Silvic Făgăraș.

„Reamintim cetatenilor si tuturor proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri că le este interzis să ardă miriştile, stufărişul sau vegetaţia uscată, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabilă a primăriilor şi serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale pot avea consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

Citeste și:  Transilvania Blues Festival aduce staruri internaționale la Brașov, în exclusivitate și pentru prima data în România @ 27-28 septembrie

Amenzile prevăzute pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2005, privind protecţia mediului, sunt cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 25.000 şi 50.000 de lei pentru cele juridice”, au mai declarat reprezentanții ISU Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.