Încep lucrările pregătitoare pentru modernizarea și reabilitarea Telecabinei „Tâmpa” și a Restaurantului „Panoramic”

Încep lucrările pregătitoare pentru modernizarea și reabilitarea de către ANA TELEFERIC a Telecabinei „Tâmpa” și a Restaurantului „Panoramic”.

Sustenabilitate și respect pentru mediu
În cadrul acestei inițiative, ANA TELEFERIC pune un accent deosebit pe sustenabilitate și respect
pentru mediu. Drumul de șantier și de acces către cele două obiective emblematice, realizat inițial în 1968 pentru transportul materialelor de construcție necesare stației superioare a telecabinei și consolidat
ulterior în 1972 pentru construcția Restaurantului Panoramic, va fi reparat în conformitate cu planurile originale. Lucrările de reparații se vor face folosind exclusiv materiale naturale, garantând un impact minim asupra mediului înconjurător. Acest drum va rămâne cu acces controlat și va fi utilizat doar pentru intervențiile ISU și pentru alte situații speciale.

Citeste și:  Cutremur în această dimineață în România

Un proiect pentru comunitate și mediu

Suntem conștienți de importanța protejării mediului înconjurător și ne-am asumat responsabilitatea de a efectua toate lucrările de reparație a drumului de acces într-un mod sustenabil, prin adaos de rocă spartă” a declarat Gheorghe Copos, proprietarul Holdingului ANA.


„Reparația drumului nu doar că va face posibilă realizarea lucrărilor de modernizare a telecabinei și a restaurantului, dar va oferi și o cale de acces practicabilă, absolut necesară pentru intervențiile ISU în masiv, asigurând în continuare un acces controlat și sigur către vârful Tâmpa. De asemenea, ANA TELEFERIC și-a asumat și efectuarea lucrărilor ulterioare, de mentenanță a drumului.”

Beneficiile reparării drumului

Drumul de acces este vital pentru transportul materialelor și echipamentelor necesare șantierului Panoramic – Telecabina Tâmpa. ANA TELEFERIC a solicitat și a obținut acordul autorităților competente pentru a efectua aceste lucrări pe costul său, recunoscând necesitatea și importanța acestui drum pentru succesul proiectului. De asemenea, un drum practicabil pe Tâmpa este absolut necesar accesului mașinilor de pompieri în masiv, pentru intervenții specifice. Reparația prin adaos de rocă spartă va respecta mediul înconjurător și va asigura o utilizare durabilă a drumului, contribuind la conservarea naturii din jurul masivului Tâmpa.

Citeste și:  Reportaj Recorder: Mitul eroului de la Nassiriya. Mărturiile generalilor italieni care au coordonat bătălia

Un pas important spre un turism sustenabil în Brașov

Aceste investiții majore in modernizarea restaurantului „Panoramic” și a telecabinei „Tâmpa”, în valoare totală de peste 11 milioane de euro, marchează un pas important pentru îmbunătățirea infrastructurii turistice din Brașov. Modernizarea telecabinei și reabilitarea restaurantului vor aduce beneficii semnificative orașului, vor atrage mai mulți turiști și vor oferi experiențe de neuitat atât localnicilor cât și vizitatorilor Brașovului.

ANA TELEFERIC își propune să finalizeze ambele proiecte până la 31 martie 2025 și speră că toți cei afectați temporar de disconfortul șantierului vor înțelege și vor accepta că readucerea la viață a acestor structuri emblematice pentru orașul Brașov, restaurantul „Panoramic” și telecabina „Tâmpa”, merită pe deplin efortul.

Citeste și:  Reportaj Recorder: Mitul eroului de la Nassiriya. Mărturiile generalilor italieni care au coordonat bătălia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.