Începe construcția unei noi grădinițe în Bartolomeu Avantgarden

O veste bună pentru părinții din cartierul Bartolomeu Avantgarden! Primarul Allen Coliban a anunțat, printr-o postare pe rețelele sociale, că în scurt timp vor începe lucrările de construcție ale unei noi grădinițe, pe strada Pelicanului.

După cum a precizat edilul, autorizația de construire a fost deja semnată, iar șantierul ar urma să fie deschis în următoarele două săptămâni. Estimările preliminare indică faptul că întreaga lucrare va fi finalizată până în noiembrie 2025.

Noua unitate de învățământ preșcolar va dispune de 5 grupe, cu o capacitate totală de aproximativ 100 de copii. Investiția totală pentru proiectare și construcție depășește 23 de milioane de lei, fără TVA, fondurile fiind asigurate din bugetul local, potrivit Radio România Brașov FM.

Citeste și:  Brașovul, între județele cu cele mai multe joburi noi în primele 9 luni din 2024

Această inițiativă vine în întâmpinarea unei reale nevoi a comunității din Bartolomeu Avantgarden, unde singura grădiniță publică existentă funcționează într-o clădire construită în 1920. Noua grădiniță va oferi astfel copiilor din zonă condiții moderne și sigure pentru dezvoltarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.