Începe SoNoRo Musikland, a VI-a ediție

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 25 iulie – 4 august în Brașov, Sighișoara și în câteva sate din arealul Colinelor Transilvaniei: Cristian, Râșnov, Cincu, Meșendorf, Criț și Viscri.

Vor fi 13 concerte, dintre care trei jam sessions surpriză, susţinute de 16 artişti instrumentişti români şi străini sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu.

SoNoRo Musikland începe cu un concert susținut împreună cu Filarmonica Brașov în Piața Sfântul Ioan, un spațiu urban recâștigat de orașul de la poalele Tâmpei pentru evenimente culturale în aer liber.

Programul ediţiei din acest an cuprinde evenimente desfăşurate în locuri incluse pentru prima dată în acest festival, aşa cum sunt Căminul Cultural Cristian din comuna atestată documentar sub numele de „Insula Christiana”, în 1223, sau Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului – cea mai nouă filială a Muzeului de Etnografie Brașov, care funcţionează într-un important monument de arhitectură civilă, reprezentativ pentru tipologia spaţiului comercial și de locuit privat din oraşele transilvănene, între secolele al XVI-lea şi al XIX-lea.

Citeste și:  Regim special de plată a TVA pentru microîntreprinderi din 2025. Se aplică pragul european al cifrei de afaceri

Alte spații noi sunt: Biblioteca Județeană „George Barițiu” – un spațiu care în 1992, la 180 de ani de la naşterea lui George Bariţiu, a adoptat numele său ca patron spiritual; Biserica Evanghelică Sfântul Bartolomeu, cel mai vechi monument de arhitectură din Brașov, construită în 1223, în stil gotic timpuriu.

Pentru prima dată în festivalul SoNoRo Musikland este și Fuga Lolelor Cincu. Museum in Progress. Muzeul, care documentează subiecte de cultură și istorie locală contextualizate de lucrări de artă contemporană, este situat în prima primărie a Cincului de până la 1714 (monument de patrimoniu Clasa A) și se află în incinta zidurilor fortificate ale Bisericii Evangelice C.A. din Cincu.

De asemenea, Bastionul Țesătorilor, Das Fort Boutique din Râșnov, Sala de Festivități a Primăriei Municipiului Sighișoara Meșendorf Gasthaus, Biserica fortificată din Meșendorf și Critz Cross din Criț sunt spațiile unde festivalul revine în acest an și în care cei 16 muzicieni de renume internațional vor crea momente muzicale unice.

Citeste și:  Unu din cinci decese în rândul copiilor mai mici de un an din Europa și Asia Centrală, legat de poluarea aerului – UNICEF

Aşadar, Festivalul SoNoRo Musikland începe joi, 25 iulie, cu un concert al Orchestra Simfonică a Filarmonicii Braşov, dirijată de Cristian Oroşanu, în Piaţa Sfântul Ioan. Solişti sunt violonistele Abigél Králik şi Clémence de Forceville, violistul Mathis Rochat şi violoncelistul Raphael Bell, iar programul include lucrări din Rossini, Bach, Max Bruch şi C. Saint-Saens.

Biletele pot fi achiziţionate în seara concertului, din zona de acces, costul unuia fiind de 15 lei.

Cu excepţia primului concert, accesul la concerte este liber şi se face pe bază de invitaţie sau rezervare. Rezervările se fac pe https://musikland.sonoro.org/ în pagina dedicată fiecărui concert.

PROGRAM:

  • Joi, 25 iulie, ora 20.00, Piaţa Sf. Ioan – Concert de deschidere
  • Vineri, 26 iulie, ora 19:00, Bastionul Ţesătorilor – Con Affetto
  • Sâmbătă, 27 iulie, ora 18:00, Căminul Cultural Cristian – Alla Ungarese
  • Duminică, 28 iulie, ora 12:00, Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului – Guten Morgen, Wolfie!
  • Duminică, 28 iulie, ora 19:30, Das Fort Boutique din Râşnov – Jamsession I
  • Luni, 29 iulie, ora 19:00, Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” – Dance, Dance, Dance
  • Marţi, 30 iulie, ora 19:00, Biserica Evanghelică Sfântul Bartolomeu – An Die Freude
  • Miercuri, 31 iulie, ora 19:00, Fuga Lolelor Cincu. Museum in Progress – La Apus
  • Joi, 1 august, ora 18:00, Sala de Festivităţi a Primăriei Municipiului Sighişoara – Poveşti din Pădurea Neagră
  • Vineri, 2 august, ora 18:00, Biserica Fortificată din Meşendorf – Schubertiada
  • Vineri, 2 august, ora 21:00, Meşendorf Gasthaus – Jamsession II
  • Sâmbătă, 3 august, ora 20:00, Critz Cross din Criţ – Jamsession III
  • Duminică, 4 august, ora 11:30; Casa din Viscri a Regelui Charles al III-lea – Finale
Citeste și:  Acţiune de amploare pentru destructurarea unei reţele specializate în contrabanda cu ţigarete

SoNoRo Musikland ediţia a VI-a este un eveniment al Asociaţiei SoNoRo susţinut de Consiliul Judeţean Braşov cu suma de 120.000 de lei în cadrul Programului privind acordarea de finanţări nerambursabile din bugetul propriu pe anul 2024 pentru proiecte culturale iniţiate de asociaţii şi fundaţii culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.