Informații despre acces și acomodare la Campionatul European de MTB Cheile Grădiștei 2024

Mai sunt doar câteva zile până la evenimentul ciclist al anului în România așa că poate te ajută câteva informații despre acces și acomodare la Campionatul European de MTB Cheile Grădiștei.

CUM AJUNG?

Cu bicicleta. Ce este mai frumos la o competiție ciclistă decât să vezi pe arginea traseului pasionați care au venit la eveniment cu bicicleta?! Urcarea spre Cheile Grădiștei este foarte frumoasă, se face în întregime pe asfalt, așa că puteți veni atât cu MTB, cât și cu bicicletă de șosea.

Cu autobuz. Între Brașov și Moeciu sunt curse regulate de autobuz, după programul pe care îl găsiți aici: https://www.autogari.ro/Transport/Brasov-MoeciudeJos.

Drumul durează aproximativ 45 de minute, dar să țineți cont că din Moeciu până la Fundata mai sunt 7-8 km, pe care puteți să-i faceți pe jos sau cu taxi (relații la 0756258597).

Citeste și:  Mari artişti ai scenei româneşti vor fi recompensaţi în cadrul celei de-a XXXII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER

În ziua de duminică, un entuziast al curselor MTB, Alecu Bogdan, organizează un transport gratuit cu un autocar de 45 de locuri din Gara Brașov, în colaborare cu firma TRUBLI TRANSBUS SERVICE. Autobuzul pleacă la ora 9.00 și se întoarce după ora 18, iar Alecu își rezervă dreptul să selecteze ocupanții locurilor. Unul dintre criterii va fi recuzita pregătită pentru încurajarea riderilor.

Cu mașina. Dacă alegi să urci la Cheile Grădiștei cu mașina, trebuie să știi că vei plăti taxa clasică de acces în complex, de 20 de lei pentru întreaga zi, așa că îți recomandăm să mai aduci patru prieteni, să fie mai profitabil și pentru tine și pentru economia parcărilor din complex. La Fundata sunt 1150 de locuri de parcare, iar în cazul în care acestea se vor ocupa, va fi activată o parcare de 300 de locuri între Cheile Grădiștei Moeciu și Cheile Grădiștei Fundata și un microbuz va transborda pasagerii.

Citeste și:  Elevii de clasa a VI-a încep Evaluarea Naţională, cu proba de Limbă şi comunicare

UNDE MĂNÂNC?

La Cheile Grădiștei ai la dispoziție trei restaurante – unul la Moeciu și două la Fundata. Restaurantul a la carte din Fundata va avea disponibilitate, cel mai probabil, doar la terasă (150 de locuri), dar cel de-al doilea restaurant, care va fi cu autoservire, dispune de 400 de locuri, inclusiv la terasă. Gazdele de la Cheile Grădiștei vor organiza o zonă de food-court cu minuturi lângă zona de start-finiș, iar Auchan va activa câteva stații de unde se vor putera cumpăra ronțăieli.

UNDE STAU?

Din păcate la Cheile Grădiștei nu mai sunt locuri de cazare, dar în zonă sunt multe pensiuni și hoteluri care vă pot acomoda. Cei care doresc să combine ciclismul cu turismul, pot opta pentru cazări în Bran, Râșnov sau chiar Brașov.

Citeste și:  Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii – „Arlechino-Caravana Poveștilor”

Acest eveniment nu ar fi posibil fără sprijinul Agenția Națională pentru Sport, al Comitetul Olimpic și Sportiv Român, al Auchan România și al Resort Cheile Grădiștei. Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.