Injecțiile pentru pierderea în greutate: Secretul încetinirii îmbătrânirii biologice

Mai mult de zece studii prezentate la conferința Societății Europene de Cardiologie au dezvăluit că semaglutida, cunoscută și sub denumirile comerciale Ozempic și Wegovy, oferă beneficii extinse dincolo de pierderea în greutate, potrivit The Times. Acest medicament, inițial conceput pentru diabetul de tip 2, a demonstrat că reduce nivelurile de inflamație din organism, indiferent de scăderea în greutate.

Experții au sugerat că semaglutida ar putea trata afecțiuni legate de inflamație, precum cancerul, artrita, Alzheimer și Parkinson. Cu toate acestea, nu toți pacienții răspund la tratament, iar medicamentul poate provoca efecte secundare grave, cum ar fi greață, vărsături, pancreatită și obstrucție intestinală.

Studiile efectuate de cercetători de la Yale și Harvard au arătat că semaglutida ar putea inversa boala renală, preveni insuficiența cardiacă, reduce hipertensiunea arterială și diminua riscul de deces din cauza Covid-19. De asemenea, s-a demonstrat că acest medicament scade riscul de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale cu 20%.

Experții au declarat că semaglutida ar putea deveni un „medicament multifuncțional” cu potențial de a încetini procesul de îmbătrânire. Profesorul Harlan Krumholz de la Universitatea Yale a descris medicamentul ca o „fântână a tinereții”, subliniind impactul său semnificativ asupra sănătății cardiometabolice.

Totuși, profesorul Bryan Williams de la British Heart Foundation a avertizat că, deși promițătoare, aceste medicamente nu sunt potrivite pentru toată lumea și mai sunt multe aspecte de cercetat înainte de a fi considerate un tratament miraculos pentru afecțiunile cardiace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.