Întâlnire diplomatică la Brașov cu noul ambasador al Franței în România

Excelența Sa, domnul Nicolas Warnery, ambasadorul Republicii Franceze în România a avut, ieri, o întâlnire oficială cu vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Ciprian Sterpu și prefectul județului, Mihai Cătălin Văsii.

La întrevederea comună, organizată la sediul Instituției Prefectului Județului Brașov, au participat d-na Armelle Warnery, soția E.S., domnului ambasador, dl. Julien Chiappone-Luchesi, consilier pentru cooperare și director al Institutului Francez din România, dl. François Matraire, consilier comercial și director al Business France Roumanie, dl. Ion Ciolacu, consulul onorific al Republicii Franceze la Brașov, și d-na Daniela Moașa, director al Alianței Franceze Brașov.

Aflat la prima sa vizită oficială în județul nostru, Excelența Sa, domnul Nicolas Warnery a declarat: „Este foarte importantă cooperarea descentralizată, care se manifestă din plin aici, în economie, cultură, educație – știu că funcționează clase cu predare în limba franceză în unități de învățământ din județul dumneavoastră, prin implicarea deosebită a Alianței Franceze. De asemenea, există localități ale județului care sunt înfrățite cu localități din Franța, iar Brașovul este un centru important al investițiilor franceze. Toate aceste aspecte explică de ce județul dumneavoastră reprezintă o prioritate a Ambasadei Republicii Franceze în România. Vă pot spune că ne gândim să organizăm la toamnă un eveniment deosebit aici, care să lege mediul de business și cel educațional, pentru a promova oportunitățile investiționale și pentru a arăta tinerilor posibilitățile de a lucra în firmele cu capital francez”.

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Ciprian Sterpu a evidențiat potențialul județului nostru de a fi un hub important pentru investitorii francezi, datorită poziției strategice a județului Brasov, precum si a infrastructurii dezvoltate și a adus în atenție posibilitatea realizării unor conexiuni aeriene între România si Franța.

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav a fost identificat ca un important punct de plecare pentru zboruri către Franta, iar Excelența Sa, domnul ambasador și-a exprimat interesul de a sprijini dezvoltarea acestor legături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.