Întâlnirea anuală a proiectului Horizon Europe eco2adapt, găzduită anul acesta de Universitatea Transilvania din Brașov

Între 2 și 5 iulie 2024 are loc întâlnirea anuală a proiectului eco2adaptEcosystem-based adaptation and changemaking to shape, protect and maintain the resilience of tomorrow’s forests – finanțat de Uniunea Europeană și care urmărește consolidarea cooperării cu instituții de cercetare din China în vederea adaptării pădurilor la schimbările climatice.

Universitatea Transilvania din Brașov este partener în cadrului proiectului și participă cu o echipă formată din cinci profesori și un doctorand.

La întâlnirea de la Brașov sunt prezenți 60 de specialiști în domeniul silviculturii, ecologiei și climatologiei, reprezentând 31 de organizații din Europa și China.

Proiectul își propune identificarea unor soluții pentru gestionarea pădurilor din Europa și China în vederea creșterii rezilienței acestora în contextul schimbărilor climatice. Se vor elabora modele de adaptare a pădurilor la nivel regional, se va investiga modul în care administratorii de păduri țin cont de factori perturbatori (furtuni, secete), vulnerabilități și aspecte socioeconomice în procesul decizional.

Citeste și:  Podul de la Giurgiu-Ruse, va fi închis pe partea bulgară pentru reabilitare, timp de două luni, începând cu data de 9 iulie

Proiectul Horizon Europe eco2adapt se desfășoară în perioada 2022-2027.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.